Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 храни, които не трябва да се държат в хладилник

Някои от зеленчуците дори вмирисват неприятно хладилника
Ключови думи:

Свикнали сме да слагаме всичко в хладилника от страх да не се развали. Има някои храни обаче, които в никакъв случай не трябва да се съхраняват в хладилник, защото срокът им на годност се скъсява значително, а и хранителната им стойност намалява.

Домати

Вероятно по-голямата част от домакинствата съхраняват доматите си в хладилника. Това е абсолютно погрешно.
Хладният въздух променя химическите съставки в доматите. По този начин химикалите, които отговарят за свежия аромат на вкусния червен зеленчук се потискат, а тези, отговарящи за забавяне на процесите на гниене се катализират.
Затова и доматите от хладилника винаги имат специфична миризма и мека текстура.

Картофи

Ниските градуси карат картофеното нишесте да се превърне в захар. Оттам идва и по-сладникавият вкус на картофите, извадени от хладилника. Специалистите съветват картофите да се съхраняват на около +7 градуса. А повечето хладилници работят в диапазона между 2 и 5 градуса.
Сложете ги на тъмно и проветриво хладно място, тъй като и светлината предизвиква натрупвания на хлорофил, който от своя страна прави картофите горчиви на вкус.

Цели пъпеши

Хладилникът намалява количеството антиоксиданти в пъпешите. Според изследователите, броят на тези полезни вещества се удвоява при престой на пъпеша на стайна температура. В хладилника процесът е обратен.

Студеният въздух предизвиква намаляване на полезните антиоксиданти в пъпеша, особено веднага след откъсването му. Съхранението в хладилник на вече нарязан пъпеш е друго – това спомага за предотвратяване развитието на бактерии.

Лук

Тези зеленчуци се нуждаят от наистина добра циркулация на въздуха. Такава няма в хладилника. Съответно лукът не трябва да се съхранява там. Важно е да се отбележи, че лукът не трябва да се съхранява близо до картофи, тъй като той отделя определен газ, както и влага, която може да накара картофите да се развалят бързо, пише rd.com.
Босилек

Босилекът е пренесен от тропическите райони, поради което температури под 5 градуса по Целзий му се отразяват много зле. Именно затова не трябва да се съхранява в хладилник. Вместо това го превърнете в свеж букет цветя. Така най-дълго ще се запази пресен, а и няма да изгуби качествата си./az-jenata.bg
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"