Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пилетата пълни с вода и соли, с тях месото ставало по-крехко?

Скъпите пилета не винаги са по-качествени от евтините. Това бе доказано с експеримент.
Ключови думи: експеримент, пилета, некачествени, храни, Сергей Иванов, Жоро Иванов

Експеримент на БНТ доказа, че пилешкото месо е пълно с вода и соли. Производителите твърдят, че водата в месото се добавя с цел да стане по-крехко и лесно за готвене, но готвачът на президента Жоро Иванов опроверга това. Той сготви три пилета, купени на различна цена. Едното е по 4,29 лева за килограм, другото – 5,39, а третото – 7,89. След като бяха печени 45 минути във фурна с малко сол, без никакви добавки и мазнина, се оказа, че не винаги цената съответства на качеството. Пилето, което бе на средна цена – за 5.39 лева за килограм, е с най-много вода.
Д-р Сергей Иванов от Независимия център по биология на храните пък потвърди, че водата в пилешкото достига до 50 процента.
“Откакто съществува Европейската система за оповестяване на опасни храни, българските контролни органи нито веднъж не са хванали пилешко с някакви проблеми. Когато родното пиле “прехвръкне” граница, контролните органи в съседните ни страни от общността отчитат нарушения и то при почти нищожния ни износ. Типично за България е в него да има остатъци от ветеринарно-медицински продукти. Това води като следствие до повишаване на солевото съдържание на пилешкото месо. Това се отразява много зле на хората със сърдечно-съдови проблеми”, предупреди д-р Иванов. Най-често в нашенските пилета се добавят вода и соли с цел да се увеличи неговото тегло.
“Водата в пилето е резултат от технологична обработка и не е опасна за здравето, не е наказуемо. Следим единствено за веществата, които са опасни за човешкия организъм”, каза пък шефът на Българската агенция по безопасност на храните проф. д-р Пламен Моллов в „Денят започва“. Той увери, че Агенцията провежда постоянен контрол и не са открити антибиотици в продуктите. Той добави, че практиката с вода е обичайна европейска практика и тя се слага, за да се подобрят технологичните характеристики на самото месо.
1
Коментара по темата
1.
игор
27.01.2015 14:25:44
Браво на такъв шеф на контролната институция БАБХ за изказването което е направил! Ама какво ли разбира той от безопасна и качествена храна. Той разбира от друго - да си пълни гушата само, пък обикновените хора да ядат вода, тя е безвредна и насища много. Браво на такъв специалист!
  Добави Коментар
Пазарът на недвижими имоти се е превърнал в една възможност за изпиране на доходи с неясно съдържание Mреподавателя от УНСС Драгомир Стефанов ичислява, че имало до 80 млрд. лева "под дюшеците“, които с наближаването на членството на страна в еврозоната, трябвало да бъдат изсветлени Акаунтът на кмета на Истанбул Имамоглу в Х беше блокиран в Турция Полицията го задържа на 19 март, което предизвика най-големите протести в страната от десетилетие
Мъж открадна булка с багер товарач в Пазарджик Младоженецът Мариан подчерта, че взимането е било планирано внимателно Студент уби жена с брадва Мотивите му остават неясни
Проговори за бившия и запора Даниела е категорична, че връзката й с богаташа отдавна е в миналото, но той продължава да я тормози и заплашва Несебърските деца от ВГ "Морски звездички" спечелиха сърцата на грузинската публика Талантливите представители на най-красивия български морски град очароваха публиката  и журито както с красотата на националните ритми, така  и със своите поп изпълнения
Мощно торнадо в северната ни съседка Националната метеорологична администрация на Румъния издаде жълт код за гръмотевични бури в региона на Тулча, валиден до 23:00 часа на същия ден Земетресението в Истанбул на 23 април освободило 12% от натрупаното напрежение При труса от 6,2 е имало движение от около 30 см само в малка част от разлома Кумбургаз
Елате да празнуваме заедно Летния Никулден на пл. "Тройката" в петък! Ще има рибена чорба, паеля и пица с октопод Изживяване с шест звезди и през месец май
Направи фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева Диалектните думи, които вече трудно разбираме Ето някои овехтели думи, които очевидно няма да са ясни "от раз“ за всеки днешен българин