Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ресторант „Виста Маре” преобърна представите ни за храната, вижте фантазиите на главния готвач (СНИМКИ)

Бутиковият бургаски ресторант посрещна гостите с пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Управителят Маргарита Петкова поднася комплиментите на гостите
Ключови думи: виста маре, ресторант виста маре, ресторанти бургас

Един нестандартен, различен поглед върху храната и поднасянето й представи бутиковият бургаски ресторант „Виста Маре” във „Вечерта на трансформациите”. Нищо не е такова, каквото изглежда и всичко е въпрос на гледна точка. Вдъхновен от клишето главният готвач Йордан Динев размени ролите на храните. За клиентите на заведението, което се намира на ул. „Митрополит Симеон” 6,  вечерта бе необикновена. Първата изненада бе поднесена още със сядането им около масите.
Сервитьорът ги посрещна с торта вместо салати и предястие. Вкусният „десерт” бе направен от пушена сьомга, а предястието бе от гъши дроб, поднесен под формата на сладолед на клечка, овалян в натрошени лешници с пълнеж от портокалова балсамова редукция. Основното ястие бе доматът на тортата. Гостите получиха пилешко филе под формата на домат. За приготвянето му не са използвани изкуствени желиращи вещества, а домашно приготвено доматено пюре и агар-агар, издадоха от кухнята. За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк трансформиран като салата „Капрезе“ с домашно сладко от домати и сироп от босилек. За всички клиенти имаше комплименти от заведението – пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Селекцията на виното също бе съобразена с „Вечерта на трансфорациите”. Гостите получиха бяло вино от черен сорт грозде Пино Ноар, както и Розе от бяло грозде.

За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк
трансформиран като салата „Капрезе“


От „Виста Маре” плануват различни тематични предложение всяка седмица през настоящата есен и предстоящата зима. Елитният ресторант ще представи в най-скоро време новото си сезонно меню от червени меса и дивеч, ще има и нова винена листа със селекция от цял свят.

През лятото ресторантът умело наложи вечерите на тайландската кухня, които пожънаха огромен успех. Рецептите на майстор Динев са автентични. От „Виста Маре” планират през следващите месеци тематични вечери с подбрана кухня от целия свят, както и уникални по рода си винени събития.

Обедното меню на ресторанта също не е за подценяване. Заведението предлага разнообразни ястия през деня на крайно достъпни цени. Менюто се публикува всеки ден във фейсбук страницата на „Виста Маре”.

Това са тематичните трансформирани вина


Стартерите

Вкусният „десерт” е направен от пушена сьомга


Гъши дроб на клечка

Основното ястие бе доматът на тортата
Осъдиха Султан Сюлейман от „Великолепният век“ на близо 2 години затвор Ергенч е обвинен в даване на лъжливи показания при разследване на инциденти на протестите през 2013 г. Памела остава в ареста за нападението в Слънчев бряг Един от пострадалите е в тежко състояние от седмица
Това го нямаше и при бай Тошо: 1000 лв. такса "преминаване"! (СНИМКИ) "Частен път" в Ботевград блокира достъпа на собственици до гаражите им Катастрофа на пътя Варна – Бургас, лек автомобил полетя в канавката (СНИМКИ)
Изгавриха се жестоко с тях Йонислав Йотов, по-известен като Тото, не подмина един от най-коментираните телевизионни моменти напоследък Как се асфалтираше родината В края на 1989 г. пътната мрежа достига 37 560 км.
Детската градина в Обзор отпразнува своя 50-годишен юбилей Празникът изпълни многофункционалната зала на града с развълнувани малчугани, родители и гости на събитието В руската армия има канибализъм, войниците се самоизяждат, твърди украинското разузнаване Военнослужещ от окупационната армия, смятан за изчезнал, е бил изяден от свой съратник
Представителите на тази зодия ще са най-големите късметлии до края на годината Втората половина на 2025 г. за тях ще е период на невероятен успех и просперитет Това беше соц мечтата на милиони българи Помним добре естетиката на шейсетте и седемдесетте години – линолеума, кафявата гама
Ще забранят ли най-после тротинетките? 8 загинали, 327 ранени и 400 инцидента с електрически превозни средства през 2024 година Защо колкото и да чистиш в дома си все изглежда мръсно Вижте грешките, които допуска всяка домакиня