Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Билкарка предлага след празниците да подсилим имунната си система със сироп от глухарчета

Глухарчето ни доставя минерали и витамини
Ключови думи: глухарче, билкар, сироп от глухарче

След дългите Великденски пости организмът ви не е желателно да се претоварва с тежка храна. Добре е да подсилите имунната си система, а едно от най-добрите средства за това е сиропът от глухарче. Не приемайте обаче повече от две-три супени лъжици от него на ден, защото ако дневната доза е по-голяма, организмът ни не може да го усвои и го изхвърля, каза пред репортер на Флагман.БГ билкарката Ваня Стоева. Консумирайте и по три ореха преди ядене, съветва тя. Копривата във всякакъв вариант - на запарка, на яхния, на спиртен извлек е много полезна. Добре е в менюто ви да има и повече сурови семена.
„Глухарчето доставя минерали и витамини. То нормализира обмяната на веществата. Всеки, който иска повече информация, може да прочете книгата на Мария Требен. За ореха пък всички знаем колко е полезен за мозъчната дейност. Не случайно и прилича на нашия мозък“, добавя билкарката. 

Сироп /Мед/ от Радика /глухарче/
Четири препълнени шепи с цветове от радика /глухарче/ се слагат в един литър студена вода и се затоплят бавно до кипване. Оставят се малко да поврат  /5-6 минути/. След това тенджерата се сваля от котлона и се оставя да пренощува. На следващия ден всичко това се прецежда, цветовете се изстискват хубаво с две ръце. В сока се сипва 1 кг. нерафинирана /рафинирана/захар и се прибавя половин лимон. /обелен и нарязан на филийки/. Ако се прибави повече лимон, тогава сокът киселее. Тенджерата се слага на печката без капак. За да се запазят всички витамини, е желателно котлонът да се включи на първа степен. Така течността се изпарява, без да ври. Сиропът се оставя един-два пъти да изстине, за да се установи правилната му субстанция. Той не бива да е много гъст, тъй като след по-продължително изпарение може да се захароса, но пък и да не е твърде рядък - тогава след известно време ще започне да киселее. Трябва да се получи хубав, гъст сироп, който намазан на закуска върху филията, да е много вкусен, добавя Ваня Стоева.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж съди ресторант, качили го в TikTok, докато вечеря с любовница Той казал на жена си, че е навън с колеги Перфектният тиквеник за Бъдни вечер Тиквеникът не е просто сладкиш – той е символ на плодородието и благоденствието, които семейството си пожелава за идната година
Антъни Джошуа прати на пода влогъра Джейк Пол След края на двубоя стана ясно, че Пол е със счупена челюст Повечето притежатели на iPhone дори не подозират за тези функции Това са най-полезните и скрити функции в iOS, които си струва да започнеш да използваш още днес
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл Няма как за два дни разследващите да извадят материали, доказващи сексуалния мотив 4 зодии ще получат всичко, за което мечатят през 2026 г. Това е година на големи промени, тъй като Сатурн напуска Риби и преминава в Овен на 14 февруари, където остава до април 2028 г.
Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта Чудна рецепта за вкусен и лесен за приготвяне боб, който ще се понрави на всеки Гъвкаво работно време за родители: Какво ще се промени в бизнеса и в живота на хората с деца Според експерти промяната не е възможна за всички
Антония Петрова обяви най-радостната вест Бившата миска роди третото си дете Всички, тръгнали на път, трябва да прочетат това - актуална пътна обстановка за 20.12 Вижте къде има ограничения и кои са по-натоварените пътища
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем! Без сложни пластове, но с максимален вкус – десерт, който ви печели от първата хапка Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви" Бароковият шедьовър е едно от най-популярните места