Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Малки хитринки за здрави великденски яйца

Колкото повече ги преварявате, толкова по-трошливи и "гумени" стават
Ключови думи: яйца, великден, хитринки


Идва  Великден и особено ако има деца в къщата, пада голяма забава, а и се боядисват повечко яйца. Децата обожават тази задача.

Но винаги се ядосваме, когато се чупят яйца, или не знаем точно колко време да ги варим, за да сме сигурни, че са сварени добре.

Трябва да се знае, че терминът "твърдо сварени яйца" не е съвсем коректен. Яйцате не бива да се преваряват.

Има няколко хитринки и съвета, които трябва да запомним, за да имаме винаги хубаво сварени яйца, без да са гумени и да се белят трудно.

1.Сложете яйцата на един ред в по-дълбока тенджерка.

2.Покрийте със студена вода отгоре, на около 2.5 см от върха на черупките на яйцата.

3.Сложете капак на тенджерката и варете на средна температура на котлона.

4.Веднага след като водата заври, махнете тенджерата от котлона и я оставете встрани.

5.За големи средно сварени яйца, ги оставете във водата от 1 до 4 минути, в зависимост от вкуса ви.

6.За големи твърдо сварени яйца, оставете яйцата във водата за 15-17 минути.

7.Когато сте достигнали желаното ниво за готовност на яйцата, ги изцедете от водата.

8.Веднага покрийте със студена вода и няколко кубчета лед.

9.Рохко сварените яйца трябва да се държат във водата толкова време, колкото е необходимо, за да могат да се хванат с ръка.

10.Твърдо сварените дръжте до пълното охлаждане.

И няколко хитрости от нас, които трябва да знаете, когато става дума за добре сварени яйца:

Никога не трябва да варим яйцата продължително. Това ги прави гумени.

Ако искаме черупките да се отделят лесно и яйцата да останат лъскави, то трябва да варим малко по-стари яйца. Пресните се белят по-трудно.

За да запазим яйцата от пукване по време на варене, трябва да пробием широкия край (дупенцето) на яйцето с игла, което ще помогне и за лесното им белене.
1
Коментара по темата
1.
чукач
12.04.2014 08:52:51
точно така, преди да сварите великденски яйца, пробийте ги всичките предварително откъм дупенцето та при чукане по-лесно да ви се спука яйцето. ха ха ха
  Добави Коментар
Спа с 53-години по-голям мъж и сподели, че... "Когато бяхме само аз и той, нещата бяха много по-нормални, отколкото хората предполагат", казва Холи Мадисън за връзката й с Хю Хефнър Осъществяват спешен ход Милов и Новиков свикват извънреден брифинг
Забърка се в скандал Напи се жестоко, може би заради изпадането 86-годишен милионер е обвинен в изнасилване на 4 жени Проблеми за Смоуки Робинсън
Бивш държавен секретар на САЩ в бургаска компания на "Стамфорд Бридж" Кирил Евтимов и Кери с интересен диалог Брат й реализира за крайното 7:6 между Интер и Барса, а тя е... Киара е звезда в Инстаграм
Каза големи думи след драмата в Шампионска лига Ямал вижда бъдещето си в Барса, сигурен е, че ще ликува с тима в ШЛ един ден Градушка изпочупи стъкла на коли в... Село в Асеновградска област побеля
Тръмп с коментар за ескалацията на напрежение между Индия и Пакистан От САЩ искат конфликтът да спре Сблъсък между тийнейджърски банди в София Те най-вероятно са част от така наречените "локали"
Ключов момент в "Ергенът" Един от мъжете ще говори с майките на дамите, които го вълнуват МВнР отговори на Путин "Присъединяването на Република България към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) е суверенно решение"