Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нова далавера: Каймата тъпкана с пилешко за по-евтино

Другата много разпространение техника за спестяване на средства е слагането на чиста сланина в каймата, като много често съотношението между месото и нея е 60 към 40, признават производителите
Ключови думи: кайма, месо, пилешко месо

Производители ни пробутват кайма от пилешко вместо традиционната смес от свинско и телешко месо. Причината е, че килото излиза с 3 лева по-евтино, пише в. “Телеграф”.

Продуктът вече се предлага от различни фирми и може да бъде намерен във всички търговски вериги на скромната цена от 5 лева за килограм при 8 лева за нормалната. Пилешката кайма е за кюфтета, принцеси и манджи и я има в различни варианти, като производителите слагат малко свинско за цвят. Така единственият начин купувачите да разберат номера е, ако се зачетат в съдържанието на пакета.

На вид каймата изглежда като всички останали, опакована примамливо и с изключително изгодна цена. Като се зачетем в етикета обаче, установяваме, че това съвсем не е продуктът, който очакваме. Първата съставка, упомената в съдържанието, е пилешко месо. Следва свинско и всички захари и консерванти, които по принцип съдържа пакетчето от 250 г. смляно месо.

“Каймата се прави от пилешко и най-вече от кожите и по-некачествените меса, защото е по-евтино. Свинското е съвсем незначителна част от пакетчето, колкото да има някаква консистенция и цвят”, коментираха представители от бранша, пожелали да останат анонимни.

Другата много разпространение техника за спестяване на средства е слагането на чиста сланина в каймата, като много често съотношението между месото и нея е 60 към 40, признават производителите.

“За първи път чувам за кайма от пилешко! Тя се прави от свинско и от говеждо. Да, може да се използва и пилешко, но то по-скоро става за деликатеси и кренвирши”, сподели изненадата си председателят на Асоциацията месопреработвателите Кирил Вътев.

1
Коментара по темата
1.
до Бесове
27.08.2012 08:51:48
Стандарт бе Бесове, стандарт, очаквайте г-н Найденов да се произнесе по-проблема!
  Добави Коментар
Стягат сватба Афра Сарачоглу и Мерт Рамазан Демир   Сладкиш-изненада с най-вкусния и нежен крем, който се крие в тестото Можете да го направите с или без плодове
Жена е с опасност за живота след бой с бастун 78-годишният ѝ бивш съпруг е задържан Зодиите, които винаги се връщат при бившите си Причините за раздялата нямат никакво значение
Защо качествената дограма е ключът към комфорт и спокойствие у дома? Съдът в Лондон ще произнесе присъдите на шестимата българи, признати за виновни в шпионаж Петима членове на шпионската клетка са - нейният лидер Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Ваня Габерова и Иван Стоянов
Цял живот ще сте ми благодарни за тази рецепта за най-сочните кюфтета - без пържене, без капка олио и хляб Всички приятели и познати ги обожават, а у дома не искат да опитат други Почина светило в хирургията (СНИМКА) Изтъкнатият специалист д-р Борил Петров си отиде едва на 60-годишна възраст
Медмаг – медицински инструменти и облекло за бъдещи и реализирани медици Изрита младото си гадже, ето я причината Глория се е разделила с Добромир
Кюрдската работническа партия обяви, че се е разпуснала По-рано Йоджалан, основателят на обявената за терористична групировка ПКК, призова да се сложи край на въоръжената борба, а Анкара заговори, че той може да бъде освободен от затвора НАП без милост: Запорира пенсии и заплати на хиляди българи Над 47 хиляди длъжници не са имали достъп до доходите си през изминалата година