Впечатлете свекървата с „коледни елхи“ с пилешко месо и кашкавал
Предястието „Коледна елха“ с пилешко месо, кашкавал и броколи е ефектно решение за празничната трапеза. Комбинира свеж зелен цвят, лека текстура и познати вкусове. Приготвя се лесно, без скъпи продукти, а крайният резултат е достатъчно впечатляващ, за да се превърне в акцент на масата.
Основната форма се изгражда от салатена смес, а визията се допълва с броколи, които наподобяват истинска елха. Декорацията с чери домати и кашкавал придава завършен празничен вид.
Необходими продукти:
пилешки гърди – 1 брой
мариновани краставички – 3 броя
яйца – 2 броя
кашкавал – 100 г
френска горчица – 1 чаена лъжичка
майонеза – 4 супени лъжици
броколи – 1 малка глава
чери домати за декорация
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода до омекване, охлаждат се и се нарязват на малки кубчета. Краставичките се режат на ситно. Яйцата и кашкавалът се настъргват на едро ренде.
Майонезата се смесва с френската горчица. По желание част от майонезата може да се замени с кисело мляко за по-лек вкус. Всички продукти се смесват добре до получаване на хомогенна салата.
От сместа се оформя конус, който служи за основа на елхата. Броколите се разделят на малки розички и се бланшират за 2–3 минути във вряща вода, след което се охлаждат. Подреждат се плътно върху салатата, така че да покрият цялата повърхност и да оформят „короната“ на елхата.
Гарнира се с чери домати и парченца кашкавал, разпределени равномерно като коледни играчки.
Добави Коментар