Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой няма да повярва, че тази баница е с готови кори, залейте я с това и ще се надуе до небето

Ключови думи: баница, баница с готови кори, домашни кори, флагман

Винаги, когато нямам много време, приготвям тази баница за обяд. Тя е засищаща и много вкусна. Винаги, когато я сервирам на гостите, те ме засипват с комплименти и си мислят, че съм я правила с домашни кори. Заливката е фантастична и всъщност прави цялата магия. Запишете си тази рецепта – просто, лесно и бързо. Ето какво ви трябва:

Най-вкусната баница с готови кори
Необходими Продукти:
(измерени с една и съща чаша от 150 мл или приблизително)

500 г готови  кори за баница
2 чаши прясно  мляко
1/2 пакетче суха мая (5 г или една чаена лъжичка)
1 чаена лъжичка захар
3 яйца
2 чаши газирана вода
2 чаши олио
сол на вкус
500 г сирене
10 супени лъжици брашно
Начин на Приготвяне: 
Загрейте две чаши мляко, докато се затопли, но не трябва да е горещо. В по-дълбок съд изсипете половин пакетче суха мая с хладкото мляко и добавете една чаена лъжичка захар. Разбъркайте добре, за да се хомогенизират съставките, след което оставете на топло място за 10 минути, за да се активира маята.

В друга по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с бъркалка. Добавете две чаши газирана вода и две чаши олио. Добавете половин чаена лъжичка сол, след което разбъркайте отново, за да изравните съставките.

Към тази смес добавете активираната мая. Имайте предвид, че всичко от яйца до газирана вода и олио, всички съставки трябва да са на стайна температура.

Започнете да добавяте десет супени лъжици брашно към тази течна смес, като бъркате непрекъснато. Необходимо е брашното да се поеме добре и да се „накисне“ в течността, като сместа не трябва да има бучки.

Сместа е готова, така че отворете корите върху работната повърхност. Отделете една кора, след което я намажете по цялата повърхност с приготвената смес. Покрийте я с втора кора, след което я намажете точно като първата. Направете същото и с третата кора.

След като намажете третата кора, нанесете плънката в единия край (по-дългия), в случая прясно сирене, след което започнете да прегъвате: двата по-къси края прегънете леко, за да не изтече плънката, след което навийте кората на руло.

Намажете средно голяма форма с олио и наредете готовите рула. Отгоре изсипете останалата смес. Загрейте фурната до 150 градуса, след което поставете баницата в горещата фурна за 10 минути. След това увеличете температурата на 180 градуса и се пече до хубаво зачервяване.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Служители на държавната администрация на протест заради бюджета Ще излизат пред работните си места поетапно, първите демонстранти ще са от НСИ Словакия ще съди ЕС заради спирането на вноса на руски газ? Премиерът с остра заявка
Арестуваха двама българи в Гърция, превозвали нелегален мигрант от Бангладеш Те са на 37 и 24 години Една година затвор за жена, удряла служители в магазин Деянието се отличава с изключителна дързост
Съдия от „Мис Вселена“: Конкурсът е нагласен Подаде и оставка след разкритието Разбиха ОПГ близо до София Бандата е разпространявала дрога
Прокуратурата обжалва оправдателната присъда на Лена Бориславова Тя беше подсъдима за документално престъпление Скандал между Габриела и Радо в "Ергенът" В имението често повдигат тон
Председателят на АИКБ: Показахме, че алтернатива на бюджета има Той коментира, че предприемачите няма да се откажат да настояват за корекции между двете четения на закона Българин отглежда над 200 пепелянки, разследват го Може да влезе в пандиза
Потоп удари Варна, градушка помля Стара Загора Улица в морската столица се превърна в река само за минути Кой е най-дългият прав път в света и колко километра е 250 км в Саудитска Арабия