Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Леля Димитрина готви райско месо на фурна направо в бурканите, вижте как

Ключови думи: яхния, буркан с месо, мазнина, черен пипер, рецепта

Най-вкусната яхния е тази, която е приготвена с любов със собствените ви ръце! Не го купувайте в магазина, а го направете сами – особено след като е толкова просто. Ще ви трябва месо, подправки и сол! Домашната яхния е вкусна, здравословна и разнообразна.

Съставки:

месо (свинско, пилешко, телешко);

сол;

бахар грах;

зърна черен пипер;

Дафинов лист.;

свинска мас (за мазнина).

Изплакнете месото (пилешко, свинско, телешко). Нарежете на доста големи парчета. Ако има кости, отстранете ги. Вземете стъклени буркани от 0,5 литра. Изплакнете обилно със сода и подсушете. За буркан от 0,5 литра ще ви трябват 500 г месо.

Във всеки буркан се слагат зърна черен пипер и бахар – по 2-3 бр. Наредете месото по средата, като редувате по-чисти и по-мазни парчета. Отгоре се поръсва със сол – 1/4 ч.л. за всеки буркан. Следва – 1 дафинов лист.

Добавете месо отгоре. Добавете още 1/4 ч.ч. сол (общо – 0,5 ч.л. на буркан от 0,5 литра). Покрийте бурканите с парчета фолио.

Вземете тава за печене. Изсипете пакет от 1 кг най-евтината сол. По този начин бурканите със сигурност няма да се напукат!

Наредете бурканите. Поставете в студена фурна. Включете го на 180 градуса. Гответе 1 час.

Месото ще се затопли и ще заври. След 1 час намалете температурата на 100 градуса. Гответе яхнията още 5 часа. Ако е пилешко, тогава 4 часа са достатъчни.

Разтопете мазнината от свинската мас. Това ще е необходимо за по-добро съхранение на готовата храна. Пръжките могат да се използват в бъдеще в други рецепти.

Първо стерилизирайте капачките. Извадете бурканите от фурната и махнете фолиото. Притиснете месото в сока с лъжица. Отгоре се добавят 2-3 с.л. мазнина във всеки буркан, затвирете го. Изчакайте да изстине напълно. Поставете в хладилника. Мазнината ще се втвърди и ще запази месото още по-добре! Съхранявайте на хладно и тъмно място и извадете при необходимост.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Лют екшън в страната - скандал между непълнолетни завърши с намушкване В Ракитово Сигнал за бомба евакуира летище "Пловдив" Проверката не е установила наличие на взривно устройство
Вселената подготвя щедри подаръци за 3 зодии Според астрологията Светльо Вуцов заляга и над образованието Освен, че пази добре
2 признака, че с гаджето ще се разделите Внимавайте, защото връзката може да се разпадне незабелязано Страшен пожар зад Кауфланд По информация на свидетели, пламъците са лумнали в близост до голям супермаркет, като в района има паркирани автомобили, които се намират опасно близо до огъня
Горивата поскъпват заради санкциите срещу „Лукойл“ Изборът на особен управител е най-правилния ход, но да не се пипат активите на компанията, за да не ни осъди, предупреждава бивш министър Гришо се радва на страхотна романтика С любимата му актриса
Опасно време в пет области на България В Силистра, Русе, Велико Търново, Габрово и Стара Загора трябва да внимават Почина Николай Попов-Чайника, разследван за кървавия атентат срещу Рали Пенков Той бе предприемач, бивш учител в гимназията по автотранспорт, но името му влезе в криминалните сводки
Обезумял мъж уби майката на 3-годишното си дете Жестока трагедия в Румъния Започва ремонт в община Сунгурларе Дейностите ще приключат в рамките на следващите дни