Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Леля Димитрина готви райско месо на фурна направо в бурканите, вижте как

Ключови думи: яхния, буркан с месо, мазнина, черен пипер, рецепта

Най-вкусната яхния е тази, която е приготвена с любов със собствените ви ръце! Не го купувайте в магазина, а го направете сами – особено след като е толкова просто. Ще ви трябва месо, подправки и сол! Домашната яхния е вкусна, здравословна и разнообразна.

Съставки:

месо (свинско, пилешко, телешко);

сол;

бахар грах;

зърна черен пипер;

Дафинов лист.;

свинска мас (за мазнина).

Изплакнете месото (пилешко, свинско, телешко). Нарежете на доста големи парчета. Ако има кости, отстранете ги. Вземете стъклени буркани от 0,5 литра. Изплакнете обилно със сода и подсушете. За буркан от 0,5 литра ще ви трябват 500 г месо.

Във всеки буркан се слагат зърна черен пипер и бахар – по 2-3 бр. Наредете месото по средата, като редувате по-чисти и по-мазни парчета. Отгоре се поръсва със сол – 1/4 ч.л. за всеки буркан. Следва – 1 дафинов лист.

Добавете месо отгоре. Добавете още 1/4 ч.ч. сол (общо – 0,5 ч.л. на буркан от 0,5 литра). Покрийте бурканите с парчета фолио.

Вземете тава за печене. Изсипете пакет от 1 кг най-евтината сол. По този начин бурканите със сигурност няма да се напукат!

Наредете бурканите. Поставете в студена фурна. Включете го на 180 градуса. Гответе 1 час.

Месото ще се затопли и ще заври. След 1 час намалете температурата на 100 градуса. Гответе яхнията още 5 часа. Ако е пилешко, тогава 4 часа са достатъчни.

Разтопете мазнината от свинската мас. Това ще е необходимо за по-добро съхранение на готовата храна. Пръжките могат да се използват в бъдеще в други рецепти.

Първо стерилизирайте капачките. Извадете бурканите от фурната и махнете фолиото. Притиснете месото в сока с лъжица. Отгоре се добавят 2-3 с.л. мазнина във всеки буркан, затвирете го. Изчакайте да изстине напълно. Поставете в хладилника. Мазнината ще се втвърди и ще запази месото още по-добре! Съхранявайте на хладно и тъмно място и извадете при необходимост.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
2026 ще е годината на Червения огнен кон! Ще "изгори" всичко старо и ще пренареди живота ни Новата 2026 година ще премине под егидата на Червения огнен кон - енергичен, страстен и своенравен Шоколадът може да повиши мозъчната активност Учени от Университета „Л'Акуила“ са открили, че какаото и шоколадът могат да подпомогнат по-доброто функциониране на когнитивните функции
Тежък удар за Мартин от „Игри на волята“ Раздялата става видима и за феновете му в социалните мрежи Важно за цените в евро и в лева: Ето как ще бъдат изписвани Ако има намаление, цените трябва да са три. Старата цена - в левове, новата - и в двете валути
България сред лидерите в Европа по хайвер от белуга Как ферма край язовир „Кърджали“ изнася най-скъпия хайвер за Франция и света Мозъкът страда, ако имате недостиг на определени витамини За да остане ефективен, той се нуждае от постоянен приток на хранителни вещества
Пазарджишкото село Гелеменово е наводнено от скъсана дига Няколко къщи са под вода, съобщи общинският съветник от Пазарджик Атанас Шопов Няколко съвета, за да не се напиете на Коледа Всеки има поне един познат, който се хвали с това колко много може да изпие, защото има "тренинг" или по-голяма толерантност към алкохола
Как да се преборим със стреса и напрежението по празниците Подаръци, пътувания и очаквания превръщат края на годината в едни от най-натоварените дни в годината, твърдят психолозите Откриха уникално златно 2300-годишно съкровище Предполага се, че намерените монети са жертвоприношение за боговете
Зимата се върна: Две деца пострадаха при челен удар между две коли във Врачанско През целия ден аварираха тежкотоварни камиони – най-много от тях в областите Монтана и Враца Учени развенчаха брадат мит за съня Популярно схващане за спането се оказа напълно погрешно