Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Яли ли сте такава салата с телешко?

Ключови думи: салата, телешко, мезе

Предлагаме нетрадиционна рецепта за България за салата с телешко месо.

Необходими продукти:

300 г телешки стек

Микс от зелени салати

1 глава червен лук, на полумесеци

Връзка зелен лук

Магданоз

Оцет

Зехтин

Соев сос

Чили, на вкус

Черен пипер

3 люти чушки

Лимонов сок

Щипка кимион

Щипка канела

1/2 ч.л. джоджен

Как се готви

Телешкият стек се намазва със зехтин от всички страни и се поръсва със сол и чешрен пиер. Запържва се по 3 мин. на страна в силно загрят тиган с малко мазнина на дъното, като се поръсва с няколко капки оцет и накрая се вади и се увива в алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 мин. Вади се и се нарязва на много тънки жулиени, които се прехвърлят в малка касеролка с един пръст бира на дъното и тя се затваря с капака. Съдът се слага на някоя от най-слабите степени на котлона, колкото да се поддържа температурата на месото, което не трябва да изстива, докато се подготвят останалите продукти. В купа се слагат измитите зелени салати, нарязани на едро. Добавят се червеният лук на полумесеци и зеленият лук, нарязан на едро.

В по-малък съд се прави смес от 4 с.л. зехтин, сокът от 1/2 лимон, 1/2 с.л. соев сос, чили, черен пипер, наситнен магданоз, щипка канела и малко джоджен и кимион. Всичко се разбърква добре. С този дресинг се поливат зеленчуците в салатната купа и отгоре се редят телешките жулиени и лютите чушки за гарнитура. Салатата се поръсва с още малко черен пипер и се поднася, докато месото е още горещо.

1
Коментара по темата
1.
Топез Гомес
09.11.2025 20:27:19
Не съм помирисвал телешко от над 20 години, шматки, благодерение на управлявашите боклуци, които го ядат за 2,40 порцията у стола на парлЯмента!
  Добави Коментар
Гръм в Рая! Виктор и Кристина заживяха заедно? Тотален обрат в чувствата и решенията показаха двама от участниците в "Ергенът“ и както знаем, това са Виктор Иванов и Кристина Пламенова Леден душ за Лудогорец Загуби у дома от Арда
Знаете ли от къде идва проблемът с преяждането? Тревожни данни показват, че начинът, по който се хранят много хора, е вреден. Оказва се, че повече от половината българи вечер ядат не от глад, а от емоция Нов удар по джоба ни! След Нова година вдигат цените на пакетните почивки и екскурзии ДДС ще вдигне цените на пакетните почивки и екскурзии, които се предлагат от туроператори и туристически агенти
Каква е разликата между инфаркт и инсулт, и какво да правим в първите минути? Изисква се бърза реакция и колкото по-добре разбирате техните признаци, толкова по-големи са шансовете ви да останете здрави и живи Колко монети можете да изсипете в магазина - законът слага таван „С буркан може, с торба или щайга – не“, обобщи Николай Вълканов
Много варненци остават без ток утре Ето подробности Колко ще ни струва отоплението тази зима? В момента цената на един кубичен метър дърва за огрев варира от 120 до 140 лева 
Още една обществена поръчка за камиони за боклук на СО е обжалвана Техниката е ключова за решаването на проблема с извозването на отпадъци 90-те се завръщат и при маникюрите – класическо червено, френски върхове и други Носталгия по ноктите
Министерството на туризма и UN Tourism разработват стратегически документ България затвърждава международните си позиции на 26-тата Генерална асамблея на UN Tourism в Рияд Повечето основни хранителни продукти не спират да поскъпват Гласи информация на държавна комисия