Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки ден ям тези кюфтета и пак отслабвам

Ключови думи: рецепта с червена леща, кюфтета с червена леща, флагман

Ако търсите ново вдъхновение в кухнята, което да е здравословно, бюджетно и без компромис с вкуса, тази рецепта с червена леща е за вас.

Подходяща е както за вегетарианци и вегани, така и за всички, които обичат да експериментират с растителни продукти.

Необходими продукти:
500 г червена леща

1 глава кромид лук

1 връзка магданоз

1 връзка пресен лук

Сол на вкус

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне:
Сварете лещата в около 1,5 литра вода за 15–20 минути, докато омекне. Отцедете и оставете да се охлади леко.

Към нея добавете наситнения кромид, червен пипер, кимион, сол и магданоз. Пасирайте до получаване на гладка смес.

Добавете пресния лук, нарязан на ситно, и разбъркайте.

Оформете кюфтета и ги подредете в тава с хартия за печене. Печете на 180°C за около 30–35 минути.

Съвет:
За по-интензивен вкус добавете щипка черен пипер, чесън на прах или капка зехтин в сместа. Можете да поднесете кюфтенцата и като разядка върху препечен хляб – чудесна идея за лек обяд или парти хапки.

Тези кюфтенца са не само засищащи и вкусни, но и чудесен начин да внесете разнообразие в седмичното меню. Поднесете ги с кисело мляко, свежа салата или сос от тахан и лимонов сок за максимален ефект./Блиц

1
Коментара по темата
1.
WWE
27.09.2025 11:34:06
От кюфтета не се отслабва Хахаха
  Добави Коментар
Гърците впряга бежанците да работят яко , ако искат да живеят в страната им Гърция се нуждае от 200 000 допълнителни работници през следващите пет години, за да поддържа икономически растеж от 2% Веселин Маринов инвестира 1,5 милиона лева във фотоволтаични системи За да осъществи амбициозната идея, Веско Маринов е заложил всичко, което притежава
Емили си тръгна с петима мъже от „Ергенът: Любов в рая“ Танцьорката Лили Естер даде розата си не на мъж, а на коафьорката Хени Сирийски съд издаде заповед за арест на бившия президент Башар Асад Обвиненията са свързани със събитията в Дараа през 2011 г.
Измамници пускат по пързалката млади и образовани хора, вижте как го правят Мошениците се представят за полицаи или служители на Централната банка и убеждават жертвите, че от тяхно име се тегли кредит Борисов: Радев излъчва нервност, злоба и омраза, която не разбирам Аз пускам министрите при него, но те не искат да ходят, каза лидерът на ГЕРБ 
Григор Димитров и Ейса Гонсалес блестят на Седмицата на модата в Милано - СНИМКИ Двойката не пропусна да се наслади на изисканото ревю 80% от младите хора у нас са пробвали поне веднъж забранена субстанция Психологът Даниела Лазарова: Искам да работя с родителите, защото обикновено децата са симптом на семейството
САЩ анулираха визата на колумбийския президент Той е обвинен, че насърчава американските войници да не се подчиняват на заповеди Купуваме 200 Ферарита годишно Тест драйв на ламбо и дрифтове в „Арената“
Вкъщи обожаваме мраморен кекс 8 лъжици – толкова мек и ефирен, че се топи в устата Приготвена с леснодостъпни съставки и без нужда от кантар, тази рецепта комбинира светли и тъмни слоеве  тесто Професионален готвач от Сърбия разкри стъпка по стъпка как да мариноваме зелето, че да издържи до другото лято Зелето е най-добре да се сложи в бидони в края на есента или началото на зимата