Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топ 5 начина да превърнеш тиквата в гурме шедьовър

Ключови думи: тиква, рецепти

С настъпването на есента тиквата отново заема почетно място на трапезата. Богата на витамини, минерали и фибри, тя е не само вкусна, но и изключително полезна. Ето няколко топ рецепти, които превръщат обикновената тиква в истинска гурме наслада:

Класическа печена тиква с мед и орехи

Най-лесният и любим начин - тиквата се нарязва на парчета, поръсва се със захар, полива се с мед и се запича до златисто. Орехите добавят хрупкавост и аромат.

Най-вкусните рецепти за неустоима лютеница - класика в буркан

Крем супа от тиква

Перфектна за студените дни. Тиквата се комбинира с моркови, лук и малко джинджифил.

Пюрира се до кремообразна текстура и се сервира с крутони или тиквени семки.

Тиквен чийзкейк

Фина комбинация от класически чийзкейк и есенни подправки - канела, индийско орехче и карамфил. Резултатът е ароматен десерт с плътна, кадифена текстура.

Паста с тиква и пармезан

Тиквата се превръща в сос, който обгръща пастата с леко сладък и кремообразен вкус. Добавя се пармезан и свеж розмарин за завършеност.

Салата с печена тиква и козе сирене

Цветна и лека - печена тиква, рукола, козе сирене и орехи, поляти с балсамов дресинг. Идеална за любителите на свежи вкусове.

Тиквата е повече от символ на есента - тя е универсална съставка, която вдъхновява кулинари по цял свят.

Независимо дали ще изберете класическа печена тиква или гурме ястие, ароматът ѝ винаги носи уют и топлина.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нова ера на зарядните устройства Смартфоните и лаптопите ще разполагат с един общ порт Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Най-новият 16-и сезон стартира у нас на 28 декември (неделя) и ще се излъчва всяка събота и неделя от 20:00 ч., превръщайки България в първата страна, в която епизодите ще дебютират международно
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта На помощ се е притекъл корабът на Българския морски флот "Странджа", който е пътувал към столицата на Уругвай Монтевидео Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Това е съветът на проф. Кантарджиев
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета На 81 години почина Кина Гърбова, чийто образ красеше соцбанкнотата Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Според източниците Гайтански вече дори е напуснал България и трайно се е установил в Базел, където притежава просторно имение
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Когато сервирали традиционния италиански коледен сладкиш, панетоне, той си взел малко, но изведнъж не можал да диша Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Цената на чироза е повишена, защото по принцип за сушенето и веянето на риба се изисква труд и майсторлък
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка Извадете ръцете си от джобовете! Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Дори и предлагането да се повиши, то няма да изпревари търсенето, тъй като няма предпоставка за по-ниски доходи, а напротив – купувачите ще се стремят все повече да  подобряват качеството си на живот
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Въведени са нови буквени комбинации с допустими символи за сериите на автомобилните табели Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си И бързат да ги обърнат в стоки