Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка събота правя за децата тези пухкави кифлички

Ключови думи: пухкави кифлички, рецепта, флагман

Ако търсите перфектната рецепта за пухкави, меки като памук кифлички, които се топят в устата, значи сте на правилното място. Тази рецепта е истинска магия и гарантира страхотен резултат всеки път.  Тестото е толкова лесно за работа, а крайното изживяване е просто неустоимо. Напълнете ги с любимата си плънка — дали ще е сладко или солено, кифличките ще се превърнат в любимо лакомство за цялото семейство.

Домашни Кифлички
Необходими продукти:
2 чаши топла вода
10 грама суха мая
350-400 грама брашно+ 4 чаени чаши  брашно
1 чаена лъжичка сол
200 милилитра топло прясно  мляко
100 грама краве масло
мармалад,  сирене, шоколад или друго по избор
2 супени лъжици растително масло
За намазване:

1 жълтък
1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, започнете, като смесите в купа топла вода, суха мая и захар. Разбъркайте, добавете брашното и оставете сместа на топло за около час, за да се активира маята и да удвои обема си.

В друга купа смесете брашно, разтопено масло, олио и прясно мляко. Прибавете втасалата смес и месете, докато получите меко и еластично тесто, което не лепне. Оставете го да почине за 20 минути. След това го премесете за още няколко минути и го върнете в купата, покривайки го с кърпа, за да втаса отново.

Когато тестото е готово, разтеглете го на голяма кора. Сгънете я като плик, за да оформите правоъгълник, и го нарежете на парчета. Разрежете всяко парче по средата, добавете плънка и навийте на стегнато руло.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат на топло за 30 минути. Намажете ги с разбит жълтък с малко прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато станат златистокафяви и апетитни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Рейтингът на Макрон продължава да пада Общо 1099 души участваха в онлайн проучването на 22 и 23 декември Бурята ''Йоханес'' застигна и Финландия Причини изключително големи щети в електроразпределителната мрежа Elenia, като тази компания изчислява, че щетите са най-големите през последните десет години
Леля и жиголо или просто влюбени? Магдалена Томова заложи на по-младо гадже – мрежата избухна от подигравки Кога ще са ваканциите на учениците през 2026 г. Държавните зрелостни изпити ще бъдат на 20 и 22 май, а изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7 и на 10 клас ще се проведе на 17-ти юни
Meteo Balkans: Това е новият климат - нервен и непредсказуем Планетата получава енергия от Слънцето и излъчва топлина обратно в Космоса Бурята в Пловдивско събори дървета и помля коли – десетки сигнали, няма пострадали Силен вятър нанесе щети в няколко населени места от Пловдивска област – паднали дървета, повредени автомобили и временно блокирани пътища, но обстановката вече се нормализира.
Силвена Роу: Животът е като кухня – трябва да намериш правилния баланс Известната шеф-готвачка и кулинарен визионер споделя как се справя със стреса, защо дълголетието започва от храната и защо България трябва да постави здравословното хранене като национален приоритет. Полша харчи €2 млрд. за система срещу руските дронове по източната си граница Новите системи за противовъздушна отбрана ще бъдат интегрирани в по-старата "линия на отбрана", създадена преди десет години
Системата ни произвежда 4 пъти повече от нужните учители Към момента всеки седми студент учи някакъв вид педагогика Да се намали ли двугодишното майчинство КНСБ твърдо против
Фокусникът, който шокира, разсмива и вдъхновява – кой е Арсен? Видео с баба, готова да го набие, донесе 20 млн. гледания Кое е детето загубило живота си в атентата на гара Буново през 1985 г. Терористичният акт е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите