Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка събота правя за децата тези пухкави кифлички

Ключови думи: пухкави кифлички, рецепта, флагман

Ако търсите перфектната рецепта за пухкави, меки като памук кифлички, които се топят в устата, значи сте на правилното място. Тази рецепта е истинска магия и гарантира страхотен резултат всеки път.  Тестото е толкова лесно за работа, а крайното изживяване е просто неустоимо. Напълнете ги с любимата си плънка — дали ще е сладко или солено, кифличките ще се превърнат в любимо лакомство за цялото семейство.

Домашни Кифлички
Необходими продукти:
2 чаши топла вода
10 грама суха мая
350-400 грама брашно+ 4 чаени чаши  брашно
1 чаена лъжичка сол
200 милилитра топло прясно  мляко
100 грама краве масло
мармалад,  сирене, шоколад или друго по избор
2 супени лъжици растително масло
За намазване:

1 жълтък
1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, започнете, като смесите в купа топла вода, суха мая и захар. Разбъркайте, добавете брашното и оставете сместа на топло за около час, за да се активира маята и да удвои обема си.

В друга купа смесете брашно, разтопено масло, олио и прясно мляко. Прибавете втасалата смес и месете, докато получите меко и еластично тесто, което не лепне. Оставете го да почине за 20 минути. След това го премесете за още няколко минути и го върнете в купата, покривайки го с кърпа, за да втаса отново.

Когато тестото е готово, разтеглете го на голяма кора. Сгънете я като плик, за да оформите правоъгълник, и го нарежете на парчета. Разрежете всяко парче по средата, добавете плънка и навийте на стегнато руло.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат на топло за 30 минути. Намажете ги с разбит жълтък с малко прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато станат златистокафяви и апетитни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Професионален готвач от Сърбия разкри стъпка по стъпка как да мариноваме зелето, че да издържи до другото лято Зелето е най-добре да се сложи в бидони в края на есента или началото на зимата Златен октомври за 4 зодии Марс, повече от Венера, определя успеха ни в по-прости финансови и работни въпроси
Вижте как е изглеждала Габи от „Ергенът“ преди операциите (СНИМКА) Оказва се, че и в реалността тя се славела като конфликтна натура Падна последната тайна на Даяна Нова информация разкрива дълго пазената тайна за последния тоалет на принцеса Даяна – символика, болка и прощални дарове
Всеки ден ям тези кюфтета и пак отслабвам Лесна рецепта за апетитни кюфтета от червена леща с магданоз – идеални за обяд, вечеря или разядка на хляб Известна верига с кафенета и у нас затваря стотици обекти Компанията не посочи точния брой на затворените обекти, но повечето изглежда са в САЩ и Канада
Ще поскъпне ли олиото Какво сочи проверката на институциите Ученички спасиха коте, покатерило се на 10-метров орех Благодарение на тяхната намеса акцията приключва успешно
Фестивал на семейството за четвърта година в село Полски извор Кулминацията на празника ще бъде концертът на фолк звездата Камелия Топ 5 начина да превърнеш тиквата в гурме шедьовър Независимо дали ще изберете класическа печена тиква или гурме ястие, ароматът ѝ винаги носи уют и топлина
Опиташ ли веднъж тази пилешка яхния, забравяш за всичко друго Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти Бай Иван чака второ бебе „Мама има бебе в корема“, изстреля той и ми даде снимка от видеозона