Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

След уникалните пълнени чушки, кралят на поп фолка с нов кулинарен хит: Азис-кебап, вкусотия за половин час!

Ключови думи: азис, готвене, азис кебап, флагман

Освен безумно талантлив певец, Азис ще се окаже и скрит кулинарен талант! Това ясно се вижда в инстаграм-профила му, където Кралят на поп фолка напоследък споделя със своите последователи и любимите си кулинарни рецепти, приготвени лично от него. Явно за певеца готварството е хоби и той го прави с истинско удоволствие.

Вече ви показахме уникалните пълнени чушки, приготвени от изпълнителя, а сега е ред на най-новия му кулинарен хит – Азис-кебап , както той самият го кръсти.
Бързо, лесно и изненадващо вкусно, това ястие е чудесен заместител на всяко от основните хранения, а освен това се приготвя лесно и е много идейно.

Необходими продукти:

1 опаковка питки лаваш
500 гр. кайма
1 глава червен лук
няколко стръка пресен лук
1 червена чушка
7-8 скилидки чесън
подправки за каймата: сол, кимион, червен пипер, черен пипер и каквото още обичате (на вкус)
олио за пържене
Приготвяне:

Нарежете ситно лука и зеления лук, смачкайте чесъна през преса. Чушката нарежете на малки парченца.

В каймата прибавете подправките и нарязаните зеленчуци, след което объркайте хубаво всичко.

Вземете пакета лаваш, подредете питките една върху друга и внимателно отрежете облите ръбове, така че да се получат квадрати.

Сега с ръце вземете от каймата и намажете старателно всеки квадрат.

Поставяйте ги една върху друга, както е на снимката.

С остър нож нарежете купчината на ивици с ширина около 10 см.

Сега ги поставете една до друга, след което нанижете на три дървени шишчета.

Срежете питките между шишчетата, така че да се получат три порции (три кебапа).

Загрейте добре олио в тигана и поставете шишчетата, „легнали“ на една страна.

Когато се запържат до златисто-кафяво, обърнете съответно от другата страна. Трябва да се зачервят хубаво от всички четири страни, за да се сготви каймата.

Накрая отцедете върху домакинска хартия и поднесете със сос по желание.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Професионален готвач от Сърбия разкри стъпка по стъпка как да мариноваме зелето, че да издържи до другото лято Зелето е най-добре да се сложи в бидони в края на есента или началото на зимата Златен октомври за 4 зодии Марс, повече от Венера, определя успеха ни в по-прости финансови и работни въпроси
Вижте как е изглеждала Габи от „Ергенът“ преди операциите (СНИМКА) Оказва се, че и в реалността тя се славела като конфликтна натура Падна последната тайна на Даяна Нова информация разкрива дълго пазената тайна за последния тоалет на принцеса Даяна – символика, болка и прощални дарове
Всеки ден ям тези кюфтета и пак отслабвам Лесна рецепта за апетитни кюфтета от червена леща с магданоз – идеални за обяд, вечеря или разядка на хляб Известна верига с кафенета и у нас затваря стотици обекти Компанията не посочи точния брой на затворените обекти, но повечето изглежда са в САЩ и Канада
Ще поскъпне ли олиото Какво сочи проверката на институциите Ученички спасиха коте, покатерило се на 10-метров орех Благодарение на тяхната намеса акцията приключва успешно
Фестивал на семейството за четвърта година в село Полски извор Кулминацията на празника ще бъде концертът на фолк звездата Камелия Топ 5 начина да превърнеш тиквата в гурме шедьовър Независимо дали ще изберете класическа печена тиква или гурме ястие, ароматът ѝ винаги носи уют и топлина
Опиташ ли веднъж тази пилешка яхния, забравяш за всичко друго Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти Бай Иван чака второ бебе „Мама има бебе в корема“, изстреля той и ми даде снимка от видеозона