Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бърканите яйца стават по-вкусни с тази неочаквана съставка

Ключови думи: бъркани яйца, рецепта, съставка

Бърканите яйца са една от любимите закуски на много българи, но често могат да се получат сухи и гумени. Някои може да добавят мляко, мислейки си, че повече влага ще ги направи меки, но това е една от най-лошите грешки при готвене.

То разрежда вкуса, а излишната течност разрушава структурата на яйцата, предупреждават готвачите. 

В резултат на това яйцата започват да залепват за тигана, превръщайки се в пресушена маса, която не е особено приятна за ядене. 

Като обаче напълно се откажете от млякото, можете да откриете много лесен начин за приготвяне на пухкави бъркани яйца: просто добавете чаена лъжичка царевично нишесте.

Може да звучи малко странно, но нишестето действа като защитна бариера около протеиновите структури на яйцата, предотвратявайки бързото им изсъхване.

Готвачите казват също, че царевичното нишесте сгъстява сместа, правейки яйцата меки и крехки, почти като крем по текстура, без да е необходимо добавянето на допълнителни мазни съставки. 

Методът е много прост, след като го опитате, яйцата ви винаги ще се окажат кремообразни и вкусни, не изгорени или воднисти.

Как да приготвите по-пухкави бъркани яйца
За целта ще ви трябват следните съставки - 2-3 яйца, 1 чаена лъжичка царевично нишесте, 1 чаена лъжичка несолено масло, сол и черен пипер, 2 филийки хляб за препечен хляб.

По-добре е да не използвате олио за пържене на бъркани яйца, тъй като то се готви твърде бързо и изсушава яйцата. Маслото придава по-богат вкус. Ако обаче искате да добавите малко мляко или да използвате олио - това също е приемливо, основното е да не прекалявате (около една чаена лъжичка е достатъчно).

Първо, трябва да сложите хляба в сух тиган. Когато едната страна се запече, трябва да го обърнете и да намажете вече изпържената страна с масло.

След това настройте котлона на минимален огън и да започнете да готвите яйчената смес. 

За целта счупете яйцата в съд, добавете нишесте и малко масло, разбъркайте. На този етап можете да налеете малко мляко, ако желаете. Когато всичко е готово за пържене, можете да сложите парче масло в тигана, да изчакате, докато се разтопи, и да изсипете сместа.

След това е необходимо веднага да започнете да бъркате с шпатула, като постоянно я повдигате от дъното. По този начин масата не загорява, а се загрява равномерно. 

След две минути яйцата стават лъскави и почти стегнати. В този момент е необходимо да изключите котлона и да оставите тигана да ги доведе до перфектна готовност.

В самия край е необходимо да добавите сол, черен пипер и да сложите яйцата върху горещи препечени филийки с масло. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Само за денонощие 420 души поискали да се върнат в страната по проект „Избирам България“ Приемът на заявленията стартира на 18 септември 2025 г. Бургас посреща първата академична година на филиала на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ Създаването на филиал в Бургас е първото разширяване на дейността на НАТФИЗ извън столицата
Съдии се събраха в Поморие на зонално съвещание, обсъдиха изграждането на емоционална интелигентност В рамките на обучителните панели адв. Христова представи видовете емоции и тяхната функция, емпатията и приложението й в съдебната система Вкъщи от години не правим класическа мусака, обожаваме този вариант по гръцки Тя представлява апетитна запеканка, в която сочна кайма, картофи и крехък патладжан се редуват в съвършена хармония
В Турция не си поплюват, глобиха търговец със 17,2 млн. заради спекула Причината е, че 5-литрова бутилка олио за готвене, закупена за 150 турски лири (3,08 евро), се продава за 450 лири (9,22 евро) Бургас е домакин на специализирано събитие за справяне с предизвикателствата в съвременния бизнес Участниците  в специализираната програма на „Управление на риска в бизнеса – Бъдете нащрек!» ще имат възможност да се запознаят с практическите инструменти за подпомагане на устойчивостта и ефективността на компаниите
Див екшън пред дискотека: Счупиха от бой 37-годишен, цялото му лице е размазано Настанен е в болница България е на второ място в Европа по смъртност от горещини Гърция е с най-висока смъртност – 574 смъртни случая на милион души
Несебър чисти дъното на морето за трета поредна година Водолази-доброволци извадиха гуми, пластмаса и битови отпадъци край Стария град Сладкар ми издаде тайната рецепта за най-вкусния пандишпанов кекс „Виктория“ Лесен десерт с ефирен пандишпан, пресен крем и ароматно сладко – перфектният кекс за всеки чай
Борил Ташев представя - живопис извън хоризонта в Бургас Живописната изложба "Разкази за морето" ни очаква в културен дом НХК на 26- ти септември С близо 4% се е увеличил броят на чуждестранните туристи у нас Отчитат изключително успешен сезон