Кюфтетата винаги стават мазни заради тази съставка, а 99% от хората я слагат в каймата
Съставката абсорбира мазнините в кюфтетата като гъба по време на пържене.
Кюфтетата често се оказват твърде мазни. А домакините дълго се чудят защо се случва това. Мазнината, в която пържим, не е много, но кюфтетата я поемат всичката.
Оказва се, че проблемът е в каймата. Една популярна съставка прави ястието многократно по-калорично.
Става въпрос за хляба. Факт е, че този продукт има свойството да абсорбира мазнините. В резултат на това кюфтетата се оказват твърде мазни, пише порталът 1000 Меню.
Не е необходимо да се отказвате напълно от хляба, но е важно да не прекалявате с него. На един килограм смляно месо да се добавят максимум 200-250 грама бял хляб.
1
Коментара по темата
1.
Алхимия е всичко
26.08.2025 17:48:25
Не във всички кюфтета се слага хляб, но и в самата кайма има мазнини. Обаче има и нещо друго - има едни сгъстители, от които ако сложиш 400 грама в 50 кг кайма и налееш 50 литра вода, се получават 100кг кайма. Който е имал досег с производствен процес на месопреработвателна предприятие, ще разбере