Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички си помислиха, че тази пухкава плодова бомба е купена от скъпа сладкарница

Ключови думи: плодова бомба, флагман, рецепта

Тази Пухкава плодова бомба  е перфектната комбинация от простота и богат вкус, идеална за всеки повод. С леснодостъпни съставки и бързо приготвяне, ще получите десерт, който ще зарадва всички.

Следвайте тази рецепта и само за 10 минути можете да приготвите сладкиш, който се пече до перфектна мекота и аромат.

Ето какво ви е необходимо за рецептата:

Продукти:

3 яйца
щипка сол
15 г ванилова захар (1 супена лъжица)
150 г захар (3/4 чаша)
150 мл слънчогледово олио (2/3 чаша)
150 мл мляко (2/3 чаша)
300 г брашно (2 чаши и 1/2 чаша)
15 г бакпулвер (1 супена лъжица)
1 яйце (за гарниране)
125 г гъсто кисело мляко (1 чаша)
1 супена лъжица захар (за гарниране)
1 супена лъжица царевично нишесте
150 г замразени плодове
 пудра захар (за поръсване)
Приготвяне:

1. В дълбока купа разбийте трите яйца с щипка сол, докато получите пенеста смес.

2. Добавете 15 г ванилова захар и 150 г захар, след което продължете да разбивате, докато захарта се разтвори напълно.

3. Постепенно добавете 150 мл слънчогледово олио и 150 мл мляко, като разбърквате, за да се смесят съставките.

4. В отделна купа смесете 300 г брашно с 15 г бакпулвер. След това постепенно добавете сухата смес към течната смес, като бъркате, докато получите хомогенна смес без бучки.

5. Изсипете сместа във форма с размери 27 х 18 см, предварително покрита с хартия за печене или намазнена с мазнина.

6. В друга купа смесете 1 яйце, 125 г кисело мляко, 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица царевично нишесте. Разпределете получената смес като топчета върху тестото във формата, за да получите различна текстура.

7. Поръсете тестото със 150 г замразени плодове по ваш избор.

8. Печете в предварително загрята фурна на 175°C за 35 до 40 минути или докато кексът стане златистокафяв и клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

9. След като сладкишът се охлади, поръсете го с пудра захар.

Насладете се на тази семпла, но невероятно вкусна рецепта!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пожар избухна край Банкя Пожарникари и доброволци се борят с огъня Погнаха грък, малтретирал сексуално две български момичета Мъжът ги накарал да се снимат голи
Кюстендилеца изригна след новия срам на ЦСКА, тарторът предприе атака към... Велчев явно не е доволен от решения на Томанов Мълния покоси футболист в центъра на терена Фатален инцидент в Сърбия
Посочиха кога ще е най-голямата жега за август, бъдете особено внимателни Вече сме в този период Трагедия на плажа - мини убиха трима летовници Близо до Одеса починаха двама мъже и една жена
Тя стана "Мис Мокра фленелка" в България Стела взе награда за лятото Светът на спорта скърби - двама боксьори починаха след фатална гала Мозъчни травми са довели до леталния изход
Боби Михайлов каза дали съжалява за свършеното като президент на БФС Счита, че е дал всичко от себе си Млада бизнесдама загина при мистериозни обстоятелства 33-годишната модна дизайнерка Марта Нолан О’Слатара е открита мъртва на яхта
Гръмна скандал с футболист на ЦСКА и треньора Керкез Деликатна ситуация, играчът харесал подигравка с Душан Тази красавица си махна силиконовите гърди Теди Цветкова иска да е натурална