Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Винаги, когато не знам какво да сготвя, правя този "кекс" от кайма, наричаме го Мъжка торта

Ключови думи: кекс от кайма, флагман, рецепта

Когато времето не стига, а искате да приготвите нещо домашно и вкусно за семейството, най-добрият избор са рецепти без излишно суетене в кухнята. Тази идея е точно такава – вместо да се заемате с оформяне на кюфтета, просто смесвате всичко в една купа, изсипвате във форма и печете. Получава се нещо като кекс от кайма – сочен, ароматен и със златиста коричка, който се реже на парчета като истински специалитет.

Този обяд не само пести време и усилия, но и е отличен начин да нахраните цялото семейство вкусно и икономично. Подправките и запържените зеленчуци му придават невероятен вкус, а моцарелата в средата е приятно изненадваща добавка.

Кекс от кайма – Вкусна алтернатива на класическите кюфтета
Идеален за обяд или вечеря, който се приготвя лесно, без пържене и без излишни съдове.

Необходими продукти:

500 г кайма смес
300 г пилешка кайма (или общо 800 г кайма по избор)
2 яйца
20 г галета
50 г заквасена сметана
20 г магданоз
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
20 мл олио
200 г лук
200 г моркови
120 г моцарела или друго меко сирене
30 г кетчуп или доматен сос

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете двата вида кайма (или само един вид, според наличното), добавете яйцата и разбъркайте с ръце. След това сложете галетата, сметаната, солта и черния пипер. По желание може да добавите и люта подправка за по-пикантен вкус.

Запържете лука в малко олио на умерен огън за около 15 минути – трябва да омекне и леко да се карамелизира. Добавете настърганите или ситно нарязани моркови и задушете още няколко минути, след което оставете сместа да се охлади.

Смесете зеленчуците с месото и омесете до получаване на еднородна смес. Добавете ситно нарязания магданоз и отново разбъркайте.

Намаслете форма за кекс или огнеупорен съд и изсипете половината от месната смес. По средата наредете кубчета моцарела, а отгоре изсипете останалата част от каймата. Загладете повърхността и я намажете с кетчуп или доматен сос./Veselqk.com

Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 40 минути. След като се охлади леко, нарежете на парчета и сервирайте със салата или гарнитура по избор.

Тази рецепта не изисква никакво пържене и оставя кухнята чиста – идеална за заети дни. Вкусът е чудесен, а визията – подходяща и за гости!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Подпалиха колата на водещ политик Инцидентът се случи на германска земя Фатална катастрофа в България Отиде си 36-годишен мъж
Какво се случва с Покровск? Битката се ожесточава Обявиха Идеалния футболен отбор Впечатлява
Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия
Пребиха български кмет Нападението стана в село Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута
Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора
Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата