Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази сочна запеканка с тиквички е готова за минути

Ключови думи: запеканка, тиквички, рецепта

Те са не само диетични и достъпни, но и изключително универсални в кухнята. Ако сте се уморили от пържени тиквички, но търсите бърз и апетитен начин да ги приготвите, тази рецепта за сочна запеканка е идеалното решение.

Ястието става готово само за 45 минути, не изисква сложни техники и е перфектният начин да нахраните цялото семейство с нещо вкусно и питателно.

Необходими продукти:
Пилешко филе – 800 г

Тиквички – 350 г (около 2 средно големи)

Домати – 100 г (1 голям домат)

Твърд кашкавал – 70 г

Яйца – 3 бр.

Заквасена сметана – 3 с.л.

Сол и прясно смлян черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:
Подгответе основата. Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки кръгчета с дебелина около половин сантиметър. Подредете ги на дъното на подходяща тавичка за печене, като леко ги застъпвате. Посолете и поръсете с черен пипер.

Включете фурната да загрява на 190°C.

Нарежете пилешкото филе на малки кубчета.

В отделна купа разбийте яйцата. Към тях добавете заквасената сметана и настъргания на едро ренде кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Добавете нарязаното пилешко филе към яйчената смес и разбъркайте, докато парченцата месо се покрият равномерно.

Изсипете получената смес върху подредените в тавата тиквички и я заравнете с лъжица или шпатула.

Измийте домата и го нарежете на тънки филийки. Подредете ги върху запеканката.

Поставете тавата в предварително загрятата фурна и печете около 35 минути, или докато запеканката придобие апетитен златист загар.

След като я извадите от фурната, оставете я да „почине“ за няколко минути преди да я нарежете. Може да я сервирате както топла, така и студена, като и в двата случая е чудесна на вкус. По желание може да добавите стрък пресен копър към заливката за още повече аромат. Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия