Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е тайната за приготвяне на перфектните пържени яйца

Ключови думи: пържени яйца, флагман, рецепта

Пържените яйца са лесни за приготвяне, много са вкусни и не се разпадат, ако ги направите по един нетрадиционен, но изпитан от опитни готвачи начин.

Пържените яйца може да изглеждат като просто ястие, но няма нищо по-лошо от това, когато се разпаднат в тигана и/или станат гумени поради твърде много олио или масло.

Кейтлин, готвач и основател на проекта Modern Vintage Cooking, призна, че избягва да пържи яйца в олио или масло, тъй като това често се превръща в „истинска каша“. Вместо това, тя използва само капка вода, пише Express.

Тя откри „пърженето на пара“. Това може да се използва за готвене на много различни храни, но този метод е особено подходящ за пържене на яйца. Това е нещо средно между поширано яйце и пържене. 

Може да звучи странно, но е много лесно да се препече яйце в масло или олио, тъй като повечето хора използват твърде много, което води до мазно, изгоряло яйце. Много хора също така развалят пърженото яйце, като се опитват да го обърнат, за да се сготви и горната част.

Докато използването на вода в тигана създава пара, която внимателно готви горната част на яйцето, без да го изгаря, всичко това без необходимост от дълго време за готвене. Крайният резултат е перфектно сварен, мек и подвижен жълтък, без да се налага да обръщате яйцето.

Готвенето на пара е наистина проста техника и след като я свикнете, можете да сготвите перфектно яйце за по-малко от пет минути почти без усилия.

Как да сготвите перфектно пържено яйце!
Ще ви трябват: 
1 чаена лъжичка вода;
1 яйце;
тиган с капак;
спрей за готвене (незалепващ).
Метод:
Сложете тигана на средно силен огън. Напръскайте го със спрей за готвене, след което внимателно счупете яйцето в малка купа.
Когато тиганът е достатъчно горещ, бързо изсипете яйцето от купата в тигана. Счупването на яйцето в купата предварително е полезно, за да се отстранят лесно всички парченца черупка, които може да попаднат.
Намалете котлона на среден и гответе яйцето около минута, докато белтъкът започне да се стяга, но не е напълно стегнат.
След това налейте една чаена лъжичка вода по краищата на тигана, намалете котлона и покрийте с капак.
Гответе още една минута. Махнете капака и перфектно изпърженото ви яйце е готово за сервиране. / jenata.blitz.bg
 

1
Коментара по темата
1.
WWE
25.07.2025 15:00:53
В Хелс Китчън сезон 7 епизод 20 там правиха перфектните Пържени картофи
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия