Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да накисвате боба за една нощ, има по-лесен начин да го сварите

Ключови думи: боб, накисване на боб, флагман

Ако обичате  боб, непременно трябва да знаете какво да направите, за да го приготвите правилно. Много хора решават да го накиснат за една нощ, но има много по-добър начин да получите пълния вкус.

Вижте какво трябва да направите.

Струва ли си да се яде боб?

Бобът е много здравословен продукт, който, когато е приготвен правилно, може да бъде невероятно вкусен. Както знаем обаче, човек не живее само с вкус. Също толкова важни в продуктите са хранителните вещества. Бобът е много ценен продукт и си струва да знаем неговите свойства, преди да решим да го приготвяме.

Преди всичко, бобът може да се включи в много ястия, поради своята гъвкавост и многофункционалност. Има бял боб, червен боб, зелен боб, черен боб и мунг боб. Важно е бобът да осигурява голямо количество протеин, защото на 100 г има около 21-25 г от тази съставка.

Освен това, съдържа и витамини, включително тези от група B, и минерали като калций, калий, желязо, магнезий, манган, цинк и сяра, които са от съществено значение за правилното функциониране на нашето тяло .

За да се получи бобът вкусен обаче, трябва да знаем как да го приготвим правилно. Оказва се, че не е нужно да го накисвате за една нощ. Опитайте този метод.

Към какво можете да добавите боб?

Белият боб много често и охотно се използва в ястия, които са част от традиционната българска кухня. Червеният боб, от друга страна, най-често се използва в ястия, приготвени в мексикански стил. Той е чудесен като добавка към супи, зеленчукови яхнии, салати, паста и много други вкусни ястия.

Много хора, преди да решат да сварят боб, решават да го накиснат във вода, обикновено за една нощ. Има обаче и друг начин да омекне бързо. Разбира се, предварителното накисване на боба не е лошо, но ако забравите да го направите, не се притеснявайте, всичко е наред. Представяме ви решение на такъв проблем.

Експресно приготвяне на боб

Както споменахме, не е краят на света, ако забравите да накиснете боба си, защото има просто решение на този проблем. Ето още един начин да приготвите този продукт.

Всичко, което трябва да направите, е да налеете вода в тенджера и да сварите боба в нея. След това изключете котлона и оставете боба в горещата вода за около час. След това отцедете и изплакнете добре боба, след което го върнете в тенджерата, този път с прясна вода, обогатена с половин чаена лъжичка сол. След това го варете нормално за около 30-45 минути на слаб огън, покрит.

Този метод за готвене на боб със сигурност е ефективен. Непременно го опитайте.

Споделете с нас своя опит и рецепти в коментарите!

1
Коментара по темата
1.
Бай..,..
22.07.2025 15:42:00
Бобът не се кисне. Измива се и се слага на дъното на тенджерата. Залива се с вода, която го покрива 1-2 сантиметра и се поставя на котлона. Следи се изпарението на водата и при необходимост се долива . Презумпцията е, че водата завира при 120-130градуса което прави бобът да омекне много по-бързо. През това време можете да нарежете лука, чушките, доматите и т.н.
  Добави Коментар
Бургазлия призна за афера в Руен, съпругата му го разкри Връзка, започнала на работа, се превръща в бурен роман с тежки последици Как да запазим паметта си с възрастта - съвети срещу когнитивен спад и деменция Учените все още не знаят със сигурност защо паметта намалява с възрастта, но имат няколко теории за това как да се намали този риск
Какво правеше тази чаша на масата на Мария Цънцарова Вместо традиционните с логото на медията, днес сутринта тя беше поставила пред себе си чаша с надпис Time to make real change (Време е да направим истинска промяна) 20 години любов: Как случайната среща на Мат Деймън и Лусиана Баросо се превърна в най-стабилния брак в Холивуд Вижте тази вълнуваща история 
Това са тайните синове на Путин Путин яростно пази в тайна предполагаемите си деца и ги държи в изолация - от страх, че може да бъдат убити Въвеждат нови правила по кафетата в Турция Наскоро допълнителните такси, добавени към сметките в много кафенета и ресторанти, особено в Истанбул, предизвикаха критики от гражданите
Почина известна писателка С разбито сърце съобщаваме за кончината тази сутрин на нашата скъпа Софи (известна още като Мади, известна още като Мама) Не съм терорист, оплака се германският принц Хайнрих XIII Ройс Принцът отрече да е членувал или ръководил терористична организация
Защо пъстървата е една от най-полезните риби на трапезата ни Пъстървата е лека, вкусна и богата на ключови хранителни вещества – истинска супер храна в чинията Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи Междузвездната комета 3I/ATLAS има безпрецедентни нива на метанол и циановодород, ключови за ДНК и РНК
Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида Става дума за най-бързото свиване на сухоземен ледник, регистрирано някога Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас Веселин Пийнев си отива в навечерието на учебната 2023 година, но следата му остава жива в съзнанието на учениците и колегите, които го описват като поетична душа и всеотдаен педагог