Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да накисвате боба за една нощ, има по-лесен начин да го сварите

Ключови думи: боб, накисване на боб, флагман

Ако обичате  боб, непременно трябва да знаете какво да направите, за да го приготвите правилно. Много хора решават да го накиснат за една нощ, но има много по-добър начин да получите пълния вкус.

Вижте какво трябва да направите.

Струва ли си да се яде боб?

Бобът е много здравословен продукт, който, когато е приготвен правилно, може да бъде невероятно вкусен. Както знаем обаче, човек не живее само с вкус. Също толкова важни в продуктите са хранителните вещества. Бобът е много ценен продукт и си струва да знаем неговите свойства, преди да решим да го приготвяме.

Преди всичко, бобът може да се включи в много ястия, поради своята гъвкавост и многофункционалност. Има бял боб, червен боб, зелен боб, черен боб и мунг боб. Важно е бобът да осигурява голямо количество протеин, защото на 100 г има около 21-25 г от тази съставка.

Освен това, съдържа и витамини, включително тези от група B, и минерали като калций, калий, желязо, магнезий, манган, цинк и сяра, които са от съществено значение за правилното функциониране на нашето тяло .

За да се получи бобът вкусен обаче, трябва да знаем как да го приготвим правилно. Оказва се, че не е нужно да го накисвате за една нощ. Опитайте този метод.

Към какво можете да добавите боб?

Белият боб много често и охотно се използва в ястия, които са част от традиционната българска кухня. Червеният боб, от друга страна, най-често се използва в ястия, приготвени в мексикански стил. Той е чудесен като добавка към супи, зеленчукови яхнии, салати, паста и много други вкусни ястия.

Много хора, преди да решат да сварят боб, решават да го накиснат във вода, обикновено за една нощ. Има обаче и друг начин да омекне бързо. Разбира се, предварителното накисване на боба не е лошо, но ако забравите да го направите, не се притеснявайте, всичко е наред. Представяме ви решение на такъв проблем.

Експресно приготвяне на боб

Както споменахме, не е краят на света, ако забравите да накиснете боба си, защото има просто решение на този проблем. Ето още един начин да приготвите този продукт.

Всичко, което трябва да направите, е да налеете вода в тенджера и да сварите боба в нея. След това изключете котлона и оставете боба в горещата вода за около час. След това отцедете и изплакнете добре боба, след което го върнете в тенджерата, този път с прясна вода, обогатена с половин чаена лъжичка сол. След това го варете нормално за около 30-45 минути на слаб огън, покрит.

Този метод за готвене на боб със сигурност е ефективен. Непременно го опитайте.

Споделете с нас своя опит и рецепти в коментарите!

1
Коментара по темата
1.
Бай..,..
22.07.2025 15:42:00
Бобът не се кисне. Измива се и се слага на дъното на тенджерата. Залива се с вода, която го покрива 1-2 сантиметра и се поставя на котлона. Следи се изпарението на водата и при необходимост се долива . Презумпцията е, че водата завира при 120-130градуса което прави бобът да омекне много по-бързо. През това време можете да нарежете лука, чушките, доматите и т.н.
  Добави Коментар
Какви жени подлудяват мъжете: Вярно ли е, че всеки има нужда от домакиня? Един от онлайн потребителите сподели, че би искал да има съпруга-кариерист 4 фрази, които ще убият връзката ви Разберете какво не бива да казвате на партньора си
Какво обичат да похапват зодиите Стрелецът например обича и залага само на месо Бързи, лесни и вкусни свински пържоли по рецептата на Иван Звездев Ето я рецептата
Бургазлии празнуваха Деня на победата над монархо-фашизма пред Пантеона Честването беше организирано от Общински съвет на БСП Дуейн Джонсън - Скалата обясни защо е решил да отслабне Нова роля кара Скалата да свали доста килограми
В борбата с лечение на рак - създадоха детайлна карта на костния мозък Австралийски учени са изготвили първата подробна молекулярна карта на човешкия костен мозък, разкривайки сложността на рака на кръвта Магически билкови рецепти, които убиват хроничния бронхит! Най-честата причина е тютюнопушенето, но дългосрочното излагане на различни замърсители и прахови частици също водят до това състояние
Смокините - сладкият плод с изненадващи ползи за здравето Те не са просто вкусен плод в края на лятото, те са истинско съкровище за здравето Асоциация "Родители": Учебният процес трябва да бъде радикално преобразен, за да отговори на днешните потребности От началото на 2025 г. Министерството на образованието и науката (МОН) предприе поредица от спорни законодателни поправки
Ергенка крие, че е танцьорка в чалга клуб Какво всъщност работи, крие Натали Стойчева До 2037 година мъжете и жените ще се пенсионират на една и съща възраст В средата на май Народното събрание прие решение, с което задължи няколко ключови институции