Този плод става лукс в България
Тази година българските праскови ще са истински деликатес. Очакваните добиви са с 90% по-ниски от миналогодишните. Земеделци споделят, че след липсата на череши, сега няма да има и праскови, които да захранят българския пазар.
Катастрофална година за българските производители на праскови.
"Нещата тръгнаха на зле от 18 март. Една седмица студ -4,-6,-7 градуса, после 6-10 април пак студове: -4,-6,-7. Това довърши нещата. Много зле е тази година", каза Апостол Евтимов пред НОВА.
Последният удар за овощарите е бурята в Сливенско с ветрове от 100 км/ч.
В нормална година откъм производство в България се берат около 10 хиляди тона праскови, но за тази овощарите предвиждат само 1 500 тона.
Добави Коментар