Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Евтина и бърза мързелива закуска за съботния ден, трябват ви само 2 съставки

Ключови думи: закуска, рецепта, съставки, солени питки, извара

В забързаното ежедневие намирането на време за приготвяне на домашно приготвена храна е предизвикателство. Появява се обаче изключително лесна и икономична рецепта, която решава този проблем – вариант на традиционното кавказко ястие „чудо“, приготвен по мързелив начин.

Основното предимство на този метод е, че елиминира най-трудоемките процеси – месенето и разточването на тесто. Вместо това се приготвя рядка смес, подобна на палачинкова, която просто се изсипва в тигана. Резултатът е тънка и апетитна питка с пълнеж, която по нищо не отстъпва на класическия си събрат.

Този подход е идеален за бърза закуска, лек обяд или вечеря, когато времето е ограничено, а желанието за нещо вкусно и домашно е голямо.

Необходими продукти:

За тестото:

Брашно – 150 г

Вода – 330 мл

Сол – 1/3 ч.л.

Олио – 1 с.л.

Захар – 1 щипка

За пълнежа:

Извара – 300 г

Прясн копър – 1 малка връзка

Чесън – 1 скилидка

Сол – 1 щипка

Начин на приготвяне:

Подготовка на тестото: В купа пресейте брашното. Добавете солта, захарта, олиото и водата. Разбъркайте добре с тел за разбиване до получаването на гладка, течна смес без бучки.

Подготовка на пълнежа: Нарежете копъра на ситно. Смачкайте скилидката чесън и също я накълцайте. В отделна купа смесете изварата, нарязания копър, чесъна и щипка сол. Разбъркайте до хомогенност.

Изпичане: Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна температура и го намажете с капка олио. Изсипете тънък слой от тестото, като го разпределите равномерно по дъното, за да се оформи питка.

Сглобяване: Печете питката от двете страни до леко златисто. Когато е готова, разпределете част от плънката върху едната половина на питката. Сгънете другата половина отгоре, за да покриете плънката.

Сервиране: Повторете процедурата до изчерпване на сместа. По желание, докато са още топли, готовите питки могат да се намажат с малко масло за допълнителен вкус и мекота.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
За 6 зодии седмицата от 6 до 12 октомври ще бъде мост между миналото и бъдещето Сигналите за предстоящи промени ще дойдат не чрез силни съобщения, а чрез фини усещания Рядък феномен причинил драмата с тока на Пиренеите Това е най-сериозното прекъсване на електрозахранването, което Европа е преживяла през последните двадесет години
Кои изследвания за бъдещите майки се покриват от НЗОК Здравната каса предлага и програма за майчино здраве  Подадените заявления по проекта „Избирам България“ са вече над 2000 Връщането на нашите сънародници да работят и живеят в родината си е ключово не само за икономиката, а и за справянето с демографската криза
Италианец първи скочи да чисти Варна от пороя Дино от години живее във Варна Откакто знам тази рецепта, друг сладкиш вкъщи не правя Той е изискан, с разкошен вкус и визия
Това не го правете само лятото, а и зимата През зимата UV лъчите остават активни, а ниските температури, вятърът и снежната покривка могат да усилят техния ефект Какво време ни очаква днес Прогноза за времето - 5 октомври, неделя
Първата суперлуна на 2025 г. ще освети небето следващата седмица Известна като „Жътварска луна”, тази пълна луна ще бъде най-голямата и най-ярката 20 малки неща, които мъжете обожават у жените Женски оръжия, които ви правят забележителни 
Нашенка е шампионка по самбо - преби рускиня в собствения им спорт Емили Апостолова е едва на 18 г. Огнян Минчев: ХАМАС екзекутира гейовете, но западните ЛГБТИ активисти плачат за Газа Грета Тунберг вероятно има сериозни психологически проблеми