Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Евтина и бърза мързелива закуска за съботния ден, трябват ви само 2 съставки

Ключови думи: закуска, рецепта, съставки, солени питки, извара

В забързаното ежедневие намирането на време за приготвяне на домашно приготвена храна е предизвикателство. Появява се обаче изключително лесна и икономична рецепта, която решава този проблем – вариант на традиционното кавказко ястие „чудо“, приготвен по мързелив начин.

Основното предимство на този метод е, че елиминира най-трудоемките процеси – месенето и разточването на тесто. Вместо това се приготвя рядка смес, подобна на палачинкова, която просто се изсипва в тигана. Резултатът е тънка и апетитна питка с пълнеж, която по нищо не отстъпва на класическия си събрат.

Този подход е идеален за бърза закуска, лек обяд или вечеря, когато времето е ограничено, а желанието за нещо вкусно и домашно е голямо.

Необходими продукти:

За тестото:

Брашно – 150 г

Вода – 330 мл

Сол – 1/3 ч.л.

Олио – 1 с.л.

Захар – 1 щипка

За пълнежа:

Извара – 300 г

Прясн копър – 1 малка връзка

Чесън – 1 скилидка

Сол – 1 щипка

Начин на приготвяне:

Подготовка на тестото: В купа пресейте брашното. Добавете солта, захарта, олиото и водата. Разбъркайте добре с тел за разбиване до получаването на гладка, течна смес без бучки.

Подготовка на пълнежа: Нарежете копъра на ситно. Смачкайте скилидката чесън и също я накълцайте. В отделна купа смесете изварата, нарязания копър, чесъна и щипка сол. Разбъркайте до хомогенност.

Изпичане: Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна температура и го намажете с капка олио. Изсипете тънък слой от тестото, като го разпределите равномерно по дъното, за да се оформи питка.

Сглобяване: Печете питката от двете страни до леко златисто. Когато е готова, разпределете част от плънката върху едната половина на питката. Сгънете другата половина отгоре, за да покриете плънката.

Сервиране: Повторете процедурата до изчерпване на сместа. По желание, докато са още топли, готовите питки могат да се намажат с малко масло за допълнителен вкус и мекота.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
F-16 в САЩ прехвана самолет, летящ над голф игрището на Тръмп NORAD призовава цивилните пилоти да внимават Министерство на здравеопазването със съвети как да се предпазим от опасните жеги Избягвайте алкохол и кофеинови напитки
19-годишен уби трима на място, след като се вряза в заведение! Фаталният инцидент е станал в Разград Маги проговори за раздялата с Карлос Насар Гимнастичката била готова да даде втори шанс на олимпийския шампион, но той не проявил желание 
Брад Пит и Анджелина Джоли в спор за 500 милиона и "тайна сделка с руснаци" Холивудският ас иска бившата му да бъде разпитана под клетва заради съдебни битки и скрити сделки за Шато Миравал ВАС задължи Здравната каса да покрие лечение на млад мъж с рядко заболяване Делото е от изключителна важност за бъдещата съдебна практика
Какво символизира срещата с богомолка? В Китай насекомото отдавна е почитано Мъск създава нова партия в САЩ Мъск цитира анкета, публикувана в X на 4 юли
4 причини да не се отказвате от брака си Комуникацията е жизненоважната артерия на всяка връзка Най-големите грешки, които майките на момчета допускат Ето кои са те 
Най-добрите мъже любовници според зодията им Мъжете, родени под знака на зодия Дева, управлявани от Меркурий, са ориентирани към детайлите и много внимателни любовници Всички ще го харесат: мързелив чийзкейк, готов само за 40 минути Ето каква е рецептата