Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Евтина и бърза мързелива закуска за съботния ден, трябват ви само 2 съставки

Ключови думи: закуска, рецепта, съставки, солени питки, извара

В забързаното ежедневие намирането на време за приготвяне на домашно приготвена храна е предизвикателство. Появява се обаче изключително лесна и икономична рецепта, която решава този проблем – вариант на традиционното кавказко ястие „чудо“, приготвен по мързелив начин.

Основното предимство на този метод е, че елиминира най-трудоемките процеси – месенето и разточването на тесто. Вместо това се приготвя рядка смес, подобна на палачинкова, която просто се изсипва в тигана. Резултатът е тънка и апетитна питка с пълнеж, която по нищо не отстъпва на класическия си събрат.

Този подход е идеален за бърза закуска, лек обяд или вечеря, когато времето е ограничено, а желанието за нещо вкусно и домашно е голямо.

Необходими продукти:

За тестото:

Брашно – 150 г

Вода – 330 мл

Сол – 1/3 ч.л.

Олио – 1 с.л.

Захар – 1 щипка

За пълнежа:

Извара – 300 г

Прясн копър – 1 малка връзка

Чесън – 1 скилидка

Сол – 1 щипка

Начин на приготвяне:

Подготовка на тестото: В купа пресейте брашното. Добавете солта, захарта, олиото и водата. Разбъркайте добре с тел за разбиване до получаването на гладка, течна смес без бучки.

Подготовка на пълнежа: Нарежете копъра на ситно. Смачкайте скилидката чесън и също я накълцайте. В отделна купа смесете изварата, нарязания копър, чесъна и щипка сол. Разбъркайте до хомогенност.

Изпичане: Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна температура и го намажете с капка олио. Изсипете тънък слой от тестото, като го разпределите равномерно по дъното, за да се оформи питка.

Сглобяване: Печете питката от двете страни до леко златисто. Когато е готова, разпределете част от плънката върху едната половина на питката. Сгънете другата половина отгоре, за да покриете плънката.

Сервиране: Повторете процедурата до изчерпване на сместа. По желание, докато са още топли, готовите питки могат да се намажат с малко масло за допълнителен вкус и мекота.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
АПИ търси фирма за ремонт на тунела "Траянови врата" за 79 млн. лв. Дължината на тръбата за Бургас е 720 м и за последно е ремонтирана в периода 1996-1997 г., а за София е 685 м и на нея е извършван ремонт между 2002-2003 г. Софийският градски съд прекрати делото срещу Благомир Коцев СГС изпрати делото на ВКС за разглеждане с цел изпращането му на друг съд
Халваджиян, Иван и Андрей направиха нова медия Media Z ще се развива в Ютуб Хоспитализираха американец с щам на птичи грип, неоткриван досега при хора Според лекари това е “непредсказуемата еволюция” на вируса
Турските власти затягат контрола след зачестилите случаи на хранително отравяне От началото на годината са извършени 1 143 000 проверки в обекти Министерството на енергетиката поема управлението на новата Програма „Енергийна сигурност“ Предвидената до 2028 г. финансова подкрепа е в размер на 25 млн. евро
Задържаха близо 12 000 "маркови" стоки на Митница Русе Ментетата са открити в камион, пътуващ от Турция за Полша Софийският градски съд отложи делото на Кирил Петков за длъжностни престъпления за 2026 г.
Карлос Насар: Аз съм българин и няма да слушам друг химн за никакви пари Спортистът признава, че отношенията с баща му дълги години са били източник на емоционален товар Българинът се пази здрав с кисело мляко и зеленчуци, ракията липсва в статистиката Данните са от НСИ
Ето къде може да се отървете бързо от стотинките преди да станат ненужни „Български пощи“ ще приемат монети без такса до 1 юли Метеоролози очакват арктически студ през декември Учени следят рядък феномен в Арктика