Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязах тиквичките, добавих още няколко съставки и запекох - получи се не ястие, а шедьовър

Ключови думи: тиквички, рецепта, флагман, пълнени тиквики

Днес ви представяме една много вкусна и креативна рецепта за пълнени печени тиквички, при която тиквичките са пълнени със смес от зеленчуци, яйца и сирене.

Отлично като основно ястие без месо или гарнитура!

За разлика от рецептите, в които тиквичките първо се издълбават, а после се пълнят с плънката, тук всичко е много по-лесно – просто правите разрези в тях, които после пълните с вкусотии и запичате. Ето необходимите продукти за вкусните и бързи Рошави тиквички:

Продукти:

2 тиквички
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
3 яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
2 с.л.заквасена сметана
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. смлян червен пипер
обикновено брашно за паниране
2 супени лъжици растително масло
100 г сирене на вкус
2 домата
Освен това:

1 яйце
сол
босилек
смлян черен пипер
1 скилидка чесън
Приготвяне:

Нарежете тиквичките на лентички, като внимавате да не прережете зеленчука напълно. След това посолете и поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят известно време.

Пригответе сместа за паниране:

Смесете яйцата, нишестето, сметаната, солта, смления черен пипер в купа и разбъркайте всичко добре. Оваляйте тиквичките в брашно и след това ги потопете в яйчената смес.

Постелете тава за печене с хартия за печене, намажете я с олио и наредете панираните тиквички една до друга върху тавата.

Сложете във фурната и печете 20-25 минути на 180°C.

Пригответе съставките за пълнежа:

Нарежете твърдото сирене и доматите на тънки филийки и ги поставете в прорезите на тиквичките. Сложете яйцата, солта, босилека и черния пипер в купата.

След това настържете чесъна в сместа и разбъркайте.

Намажете тиквичките с разбитата яйчена смес и сложете тавата за печене във фурната.

Печете още 5-10 минути или докато тиквичките станат приятно златистокафяви, а сиренето се разтопи.

Оставете да се охлади и поръсете с пресни билки преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Празник е! За имен ден могат да почерпят... Хората с имена Наум, Бисера и Бисер Опасно време днес Може да има градушки в страната
Представителите на тази зодия влизат в най-щастливия си период в годината От 2025 до средата на 2026 г. носи дългоочаквано обновление, късмет и възможности за растеж в любовта, кариерата и личното развитие Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново 
Мощен ураган край бреговете на... Мексико Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра
Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние "Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник
Земетресение в съседна страна Трус в Гърция Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил
Приеха го в болница Проблеми за Мбапе Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина