Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За децата правя тази бисквитена торта само с крем, за нас слагам малко и коняк, божествена е

Ключови думи: бисквитена торта, флагман, рецепта

Бисквитена торта – символът на нещо лесно и вкусно, припомня 365novini. Сигурно няма дама, която да не е опитвала да приготви този обичан десерт, но днес ще ви покажем един нов прочит на любимата рецепта за бисквитена торта.
Уверяваме ви, че този десерт си заслужава всяка секунда време, която сте отделили за приготвянето му. Ако не възнамерявате да я ядат децата, спокойно може да добавите малко коняк към крема или да го използвате, за да натопите бисквитките (заедно със сока). Ще харесате този вкус, алкохолът изчезва и ще остане приятен после вкус. За тази торта е важно да използвате качествени бисквити!

За основата на тортата:

5 опаковки ванилови бисквити

За декорацията:

150 мл шоколадовоа глазура

250 мл течна сметана

За шоколадовия крем:

4 яйца

250 гр. захар

пакетче ванилова захар

50 мл прясно мляко

250 гр. масло (85% масленост)

50 гр. какао

За крема:

1. Разбийте яйцата със захарта, щипка сол и ванилията.

2. След 5 минути интензивно разбиване на яйчната смес, добавете пресятото какао и разбъркайте добре сместа.

3. Изсипете сместа в метална купа и поставете на водна баня, като непрекъснато разбърквате.

4. Веднага след като кремът се загрее, става течен, а след 5-6 минути варене започва постепенно да се сгъстява. Шоколадовият крем се сгъстява до необходимата консистенция, след като се охлади напълно.

5. В отделна купа разбийте маслото на стайна температура до консистенцията на пухкавата пяна. В тази кремообразна пяна трябва да добавите шоколадовия крем и да разбъркате внимателно сместа с миксер за 5 минути.

Сглобяване на тортата:

Поставете в тортена чиния ринг за торта с диаметър 25 см. Поставете един ред бисквитки по периметъра на пръстена (изправени). Останалите бисквитки ще трябва да напоите предварително с мляко или сок. Бисквитите се редят в кръг. Редове от бисквити се мажат с шоколадов крем. След като запълните цялата форма с бисквити, залейте тортата със смес от разбита сметана и шоколадова глазура (охладена). Ако желаете, можете да украсите тортата с нарязани шам-фъстъци.

Преди сервиране сложете тортата в хладилника за най-малко 1 час, така че бисквитите да се напоят добре с вкуса и аромата на крема.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист
Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне
Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти"
Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е
Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени
Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия Созопол ще посрещне Гимкхана и Супер Рали през уикенда На 1 ноември от 11:00 ч. на наказателния паркинг до стадиона участниците в Гимкхана ще демонстрират умения, скорост и безопасно шофиране