Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

От една доза излизат три големи тави, трябва само да ги пържите в студено олио

Ключови думи: толумби, флагман

От това количество тесто излизат много толумбички – ако са големи, над 60 със сигурност, а ако са по-малки – 70-80 може и повече. Аз ги пържа в две тенджери, защото времето прекарано на крак се удвоява.

Но най-интересното в рецептата е, че толумбичките трябва да се пържат в студено олио.

Това е стар сладкарски трик, който малко хора познават, затова понякога домакините остават разочаровани от домашните толумби, когато не са станали като тези от сладкарниците.

При пържене в студено олио те стават ефирни и меки отвътре и хрупкави отвън.

Никога не прегарят и не се разпадат. Освен това се обръщат сами във фритюрника.
Използва се може би два пъти повече олио от обикновено, но затова и времето за приготвяне се съкращава двойно. Вместо да прекарате 4 часа на крак, вие ще прекарате два часа по този начин. Така де, толумбички не се правят всеки ден! Ето продуктите за уникално вкусните Домашни толумби в студено олио:

Домашни толумби в студено олио

Необходими продукти: 

750 мл прясно мляко
150 мл олио
1 пакетче ванилова захар
една и половина малки чаши кафява захар
525 гр. брашно
3/4 пакетче бакпулвер
6 яйца
2 литра олио
За сиропа:

2 кг захар
2 л вода
Начин на приготвяне: 

В тенджера се слагат 750 мл прясно мляко, 150 мл олио, ванилова захар и една чаша и половина захар. Сложете тенджерата на котлона и оставете да заври. Бъркайте, докато захарта се разтвори.

Докато млякото се загрява, смесете отстрани 525 г брашно с три четвърти от пакетчето бакпулвер. Добавете брашното към врящата течност и разбъркайте бързо, докато се оформи топка тесто.

Полученото тесто се вари няколко минути, докато започне да се отделя от стените на съда. След това го прехвърлете в друг съд, за да изстине по-бързо. Разбърквайте го от време на време.

Започнете да добавяте шест средно големи яйца едно по едно към охладеното тесто. Когато добавите едно яйце, объркайте добре тестото, докато яйцето се поеме напълно в него и едва тогава добавете следващото яйце.

Ако бъркате тестото с миксер, то за шестте яйца ще ви трябват двадесет минути. Сложете полученото тесто в шприц, откъдето ще ги изстискате, и с помощта на ножица ще ги нарежете на желаната от вас големина. Шприцоват се директно в олиото.

За това количество използвам 2 литра олио, докато едните се пържат, другото олио изстива. Горещите толумби се слагат в студен сироп, така че може би е най-добре да го направите предния ден. Оставете ги в сиропа, докато се изпържи и другата порция.

За сиропа: 2 кг захар и 2 л вода се слагат на огъня, след което сиропът се оставя да се вари 10 минути от момента на завиране. И един допълнителен съвет: пържете толумби на 6, а когато започнат да покафеняват, намалете котлона на 4 (или според степените на вашия котлон).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Татко на трансплантирано дете и педиатри: Регулярните изследвания спестяват много тегоби Домакинът д-р Жени  Стоичкова изведе ползата от бъдещата Детска болница в Бургас и шовинистичната битка на кмета Димитър Николов Политическа буря след приказките на Борисов за вятъра на промяната, сравниха го с Пинокио Да се спори с лъжци е глупаво, защото истината винаги е във фактите, а не в публичното словоблудстване, коментираха от ПП-ДБ
Тя се хвали, че за 20 дни във Франция печели, колкото за 3 месеца в България "В България за 8 часа ти дават 40-50 лв. надница и това никак не ни устройва. Тук плащат 15 евро на час, настаняват ни в квартири и всичко се поема от агенцията или направо от лозаря", твърди нашенка Защо завинаги реших да не бъда собственик на съветски лек автомобил? За времето си това бе най-доброто превозно средство, което човек можеше да има в България, макар че изборът тогава беше силно ограничен
Шофьор за средната скорост: Толкова кошмарно пътуване на магистралата никога не съм имал Георгиев, който има над 20 години опит в автомобилния свят, започва кариерата си като рали състезател и впоследствие се фокусира върху пътната безопасност и управлението на автомобилни паркове Над 55 000 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември С 1000 са по-малко отколкото през миналата година
С пъстро хоро „Меден рудник“ отбеляза своя празник Специален поздрав към гостите на тържествата отправиха зам.-кметът Диана Саватева и териториалният директор Магдалена Манолова. Посрещаме в Бургас Свещения Пояс на Пресвета Богородица Може да видите реликвата пред катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в 18.00 часа
Гонзо избра този треньор за националния отбор В неговия щаб се очаква да попадне и Явор Вълчинов „Акулите“ с голяма победа в Несебър и внесоха интрига в битката за елита Радост за феновете на „Янтра“ и „Дунав“, защото след загубата от „Черноморец“ „Вихрен“ се смъкна от второто на четвъртото място
Учениците от тази гимназия ще посрещнат 15 септември без покрив ържавата не е отпуснала обещаните средства, а застрахователят – не е изплатил щетите Еликсир с кисело мляко подмладява и пречиства Ефективният природен лек, употребяван от руския йога, съдържа само две съставки, но безброй ползи