Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Наследих тази семейна рецепта от баба ми за най-сочните кюфтета

Ключови думи: сочни кюфтета, тайната на кюфтетата, флагман

Кюфтетата са едно от най-любимите ни ястия. Те се приготвят от  кайма, лук и прецизно подбрани подправки, които да им придадат още повече вкус. Има си обаче известни специфики, когато става въпрос не само за вкусни, но и сочни кюфтенца. Добре би било да сте запознати с тях, ако искате да изненадате всички у дома с поднесената храна в чиниите им. Днес ви представям семейната ни тайна за сочни кюфтета. 

Каква е тайната на сочните кюфтета?

• Кайма;

Първото нещо, към което трябва да подходите отговорно, е каймата, която се използва при направата на кюфтетата. Задължително е да използвате смес от два вида  месо. Най-добър краен резултат има, когато смесите 60 % свинска кайма с 40 % телешка. За предпочитане е да се добави и малко сланина, за да може накрая да я има точно онази сочност, за която говорим през цялото време.

• Подправки;

Подправките са второто нещо, което не бива да пренебрегваме, когато приготвяме това блюдо. Чубрицата е задължителна, говорим ли за кюфтета. В допълнение може да сложите и магданоз, черен пипер, кимион и лук.

• Бира;

Бирата е онази магическа съставка, която в никакъв случай не бива да пропускате, ако искате освен вкусни и сочни, кюфтетата да бъдат и пухкави. Когато овкусявате каймата с подправките, задължително я полейте и с малко количество бива. Оставете така за известно време, за да може месото да поеме от ароматите и алкохолното питие.

Ако не ви се намира бира под ръка, може да я замените с една лъжица кисело мляко и пак ще се получи тази сочност, която е много важна за пържените или печените кюфтета.

• Хляб.

От край време бабите ни, докато са месили каймата, са добавяли и по малко хляб към нея. Сухата филия хляб предварително се потапя във вода или прясно мляко. Сместа се оставя за около час в хладилник. Хлябът допринася за хомогенната смес и при пържене кюфтетата ще се запазят цели.

Следвайте тези насоки и сме сигурни, че ще успеете да приготвите невероятно вкусни и сочни кюфтенца, които ще се превърнат в любими на цялото ви семейство.

6
Коментара по темата
6.
Коко
08.06.2025 05:06:06
За скара, не се добавя чубрица !! Става ,като готвено. Много магданоз и вместо бира, газирана вода.!! Може,по желание настъргана чушка!!!
5.
Гошо Бобара
06.06.2025 17:07:21
Кюфтета с чубрица, голем потрес !
4.
Ужас
06.06.2025 14:59:29
Къде е яйцето.....?
3.
Ало моме N 1
06.06.2025 10:30:18
Да вземеш да ми преведеш какво означава това "фоодпанда", че да разбера и аз какво се опитваш да кажеш ? Ти "яла" ли си го това нещо ?
2.
До момата
05.06.2025 21:25:51
Изключително прост коментар от някаква селска мома плюс това на изключително неграмотно ниво !
1.
МОМАТА
05.06.2025 11:26:28
бОргаШките кифли две яйца не могат да уварят какви кюфтета че пържат.има топли витрини,фоодпанда,заведения...плебейките да стоят с черпака
  Добави Коментар
Убийство като от филм на ужасите в България Син умъртви мъчително майка си Путин държи в ръцете си страшилището Статус-6 Според руският президент военните сили на страната са изпробвали успешно торпедото "Посейдон"
Частични самопризнания за "Обира на века" Кражбата се разплита, но бижутата остават в неизвестност 20 г. затвор за мъж за жестоко убийство в София Садистът удрял жертвата си с ръце и крака
ТИР се запали в движение Шофьорът с бърза намеса Сини кучета се появиха в Чернобил (ВИДЕО) Най-вероятно са попаднали в някакъв химикал
ЕДИН ГРАМ ЖИВОТ – филм с мисия, провокация и послание В ролите ще видим като актьори Ивайло Захариев, Калоян М. Патерков, Тервел Пулев, Доби Главинчева, Симона Йорданова, Павел Димчев, Лео Панов, Александър Везенков и др. Звезда на поп-фолка се завръща Индивидуално
Баница с яйца и мляко: Без кори, без брашно - непременно опитайте тази лесна закуска Идеална за бърза и питателна нисковъглехидратна закуска или лека вечеря Никой не очакваше от Ръждавичка тези думи за Наталия Разплака с емоционално изказване за съотборничката си
Когато искам гостите да ахнат, винаги приготвям това Италианско пилешко руло – увиваш, печеш и става мозък! Вкусът е страхотен като основно ястие или като част от студено предястие Най-добрите начини да поддържаме косата си жизнена и красива през есента Променливите условия поставят косата пред предизвикателство заради трудната адаптация