Мераклийската баница със сиренце във форма – много сочна, приготвя се за 10 минути
Мераклийската баница е чудно вкусна, въпреки че се приготвя за десетина минути. Става и за закуска, и за обяд, и за вечеря. Само трябва да имате под ръка едни кори и още няколко съставки, които всеки държи вкъщи. Научила съм рецептата от майка ми, тя от нейната, сега ще ви науча и вас.
Какви съставки са необходими?
200 грама бяло сирене
Яйца – 3 броя
100 милилитра олио
100 милилитра кисело мляко
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
250 грама гори за баница (1/2 пакет от 500 грама)
Стъпки на приготвяне?
Вземете дълбока купа и смесете яйцата и сиренето. Добавяте киселото мляко, бакпулвера и малко сол, ако сиренето не е достатъчно солено. Олиото се добавя най-накрая.
Разбъркайте добре и отворете корите. Вземете половината. Ако искате да използвате всичките, удвоете съставките.
Без да разделяте корите, навийте ги на руло, ако сте ги разгънали и ги нарежете на ленти с дължина 2 сантиметра. Отделете нарязаните кори и ги потопете в сместа.
Хубаво ги натиснете и разбъркайте, за да се покрие хубаво. След това изсипете сместа в подходяща форма за кекс или хляб. Може и в друг съд по избор. Той трябва да е постелен с хартия за печене, която сте намазнили. Разпределете сместа равномерно в него.
Отгоре трябва да поръсите със сусам и да печете на загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Ако не обичате сусам, може и без него.
Това не е баница.Явно не сте наясно с видовете баници.
Трагедия.
Ако Хахо е е поне малко грамотен поне да погледне къде в правописните речници има такова нещо като „постелен“.
Няма да те ограмотявам,че може да ти дойде в повече.Поне не демонстрирай невежеството си!
Иначе аз правя със същите съставки тутманик, но с една чаша типово брашно плюс бакпулвер и става супер. Типовите кори станаха безбожно скъпи.