Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Снощи имахме гости и ги изненадах с новата ми рецепта за шницели от тиквички, всички искаха още

Ключови думи: шницели от тиквички, флагман, тиквички, рецепта

Открийте тази невероятно лесна, но невероятно вкусна рецепта с тиквички, която ще изненада всички ваши гости!

Това ястие, вдъхновено от турската кухня, съчетава пресни съставки и лесно приготвяне, създавайки здравословно, икономично и неустоимо ястие.

Идеална за всеки повод, тази рецепта ще спечели сърцето и небцето ви,. Ето какво ви е необходимо за фантастично вкусните Шницели от тиквички:

Шницели от тиквички

Продукти:

3 тиквички (средно големи)
За бланширане:

2 литра вода (за вряща вода)
сол на вкус (1,5 чаени лъжички)
1 чаена лъжичка сушен чесън (на прах)
2-3 супени лъжици ябълков оцет
2-3 дафинови листа
 5-6 зърна  черен пипер
Смес за паниране:

4 яйца
50 грама пармезан (настърган)
1 чаена лъжичка сушен магданоз
1 чаена лъжичка подправка за месо (или смес от подправки на вкус)
1 чаша галета
50 грама брашно
1 чаена лъжичка червен пипер (сладък, на прах)
Олио за пържене (при необходимост)
Сос по избор (например китайски сладко-чили сос)
Приготвяне:

1. Пригответе тиквичките: Обелете и нарежете тиквичките на лентички, така че да се съединят от страната на стъблото.

В голяма тенджера кипнете 2 литра вода, добавете сол на вкус, сушен чесън, ябълков оцет, дафинов лист и черен пипер на зърна.

2. Бланширане: Сложете тиквичките във врящата вода и гответе на слаб огън за 2-3 минути, покрити.

След това внимателно ги извадете и ги оставете да се охладят леко. Подсушете ги с кухненска хартия, за да отстраните излишната влага.

3. Пригответе сместа за паниране: В дълбока купа разбийте яйцата. Добавете настърган пармезан, сушен магданоз и подправка за месо. В отделни купички пригответе галета и брашно, смесено с черен пипер.

4. Паниране: Потопете всяко парче тиквичка в сухата смес, след това в яйчената смес.

5. Пържене: Загрейте олио в тиган на средно силен огън. Запържете панираните тиквички до златисто кафяво от двете страни (около 2-3 минути на страна). Извадете ги върху кухненска хартия, за да попие излишното масло.

6. Сервиране: Сервирайте тиквичките топли със сос по ваш избор – препоръчваме китайски сладко-чили сос за допълнителен вкус.

Съвет: За още по-здравословен вариант, можете да изпечете тиквичките във фурна на 200°C за около 15-20 минути, вместо да ги пържите.

Насладете се на това вкусно и лесно ястие, приготвено с любов! Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Райна се показа от екзотично кътче Певицата посети Британските Вирджински острови Бърз трик за безпроблемно размразяване на стъклата Всяка зима автомобилистите водят една и съща досадна битка с леда
Драма със следващия двубой на Кобрата Натискат да се бие с Итаума Твърдения за НЛО над Русия и САЩ изправиха косите на мнозина Какво се случи в небето над Москва и американски АЕЦ
Тежка катастрофа с автобус с работници Инцидентът се случи на "Марица" ЦСКА 1948 победи Лудогорец в мач с 9 гола, шампионатът се завърза Възможна е бомбастична първа четворка откъм интрига
Антъни Хопкинс с разтърсваща изповед, сподели, че е можел да се превърне в убиец Шофирал е мъртво пиян "Сините" останаха само четирима в "Игри на волята", но с жена-чудо в редиците! Предстои ключова битка Численото превъзходство на другите племена може и да се окаже минус
Бургаски клуб с фурор на международно състезание Завърши трети от 56 тима Телевизионният любимец Къванч Татлъту празнува Стана на 42 години
Голям екшън с невръстно дете-беглец в София Повози се само в метрото 41% от българите смятат, че насилието между децата е заради липса на внимание в семейството Анкетираните посочват още и лошата приятелска среда - 15,5%