Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-добрият пекар в града ми даде рецепта за болярска баница със спанак, тайната е...

Ключови думи: баница, баница със спанак, болярска баница

Баницата е съществена част от балканската кухня, а този вариант с  праз и спанак предлага перфектната комбинация от свежи вкусове и хрупкава текстура.

Пригответе тази вкусна баница по рецепта на най-добрия пекар в града - за семейни събирания или ѝ се насладете като обилно ястие по всяко време на деня.

С лесно приготвяне и достъпни съставки, това ястие ще зарадва всички любители на домашно приготвената храна. Ето какво ви е необходимо за нашата  Болярска баница с праз, спанак, яйца и сирене:Най-добрите ресторанти близо до мен

Болярска баница с праз, спанак, яйца и сирене

Продукти:

500 г готови кори за баница (може от по-дебелите)
4 яйца
200 мл газирана вода или кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат или бакпулвер
100-200 г сирене (по ваш избор, извара или фета)
100-200 г праз (почистен и ситно нарязан)
100-200 г спанак (почистен и ситно нарязан)
2 супени лъжици олио (за пържене на праза и спанака)
 1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка червен пипер на прах
И също:

100 мл разтопено масло или олио (или комбинация от двете)
100 мл газирана вода (за поръсване)
Приготвяне:

1. Пригответе плънката: Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган на среден огън.

Добавете нарязания праз и спанак, посолете и подправете с червен пипер на прах. Пържете 5-7 минути, докато зеленчуците омекнат. Оставете сместа да се охлади.

2. Приготвяне на яйчената смес: Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете газираната вода (или киселото мляко), содата за хляб и настърганото сирене.

Разбъркайте добре. Добавете охладените праз и спанак към тази смес, след което разбъркайте, докато всички съставки се смесят.

3. Сглобяване на баницата: Загрейте фурната до 180°C. Вземете тава за печене и я намажете с малко масло или олио.

Отделете едната кора, намажете я с разтопено масло или олио и разпределете равномерно част от сместа от яйца и зеленчуци по цялата повърхност.

Увийте кората на руло и я поставете в тавата за печене. Повторете процеса с останалите кори, като подредите корите в тавата за печене.

4. Окончателно приготвяне: След като подредите всички рулца, залейте баницата с останалата смес от яйца и зеленчуци.

Разпределете равномерно разтопено масло отгоре или поръсете с олио, след което поръсете със 100 мл газирана вода за допълнителна сочност.

5. Печене: Печете баницата в предварително загрята фурна на 180°C за около 30-35 минути или докато стане златистокафява и хрупкава.

6. Сервиране: Оставете да се охлади леко преди нарязване. Сервирайте баницата топла, с кисело мляко или прясна салата, ако желаете.

Насладете се на този традиционен специалитет и споделете вкуса с любимите си хора!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо умните жени остават необвързани: 7 често срещани грешки във връзките Понякога жените чувстват, че техните успехи и постижения ги правят недостъпни за другите. Това може да създаде бариера и да отблъсне потенциални партньори 3 ясни знака, че някой ви харесва, дори и да го крие Вижте ги
Как се обличат дамите според зодията си Женственост, мекота, романтика - всичко това е преплетено в стила на жената Рак Рецепта за най-вкусните картофи по селски – ароматни, хрупкави и лесни за приготвяне Ето я рецептата
Имате ли болки в кръста? Ново проучване разкри колко минути на ден трябва да ходите Болката в долната част на гърба често е резултат от слабост в мускулния корсет, който поддържа гръбначния стълб Владо Карамазов сбъдна мечтата си! Светът говори за неговия проект от Белене! Кои точно са големите имена, застанали зад продукцията, Владо засега пази в тайна
Направете това с радиатора преди отоплителния сезон, за да спестите пари Замърсените радиатори намаляват ефективността и разнасят прах. Вижте лесни стъпки за почистване и свеж дом Бригита Чолакова била глас на Централна гара На 6 октомври се навършиха 26 години от кончината на грандамата на БНТ от времето на соца Бригита Чолакова. А на 12 октомври стават 92 години от рождението ѝ
Защо е полезно да ходим на пети По стъпалата ни има много активни точки и нервни окончания Не може да бъде! Део чукна 50! „Младостта ми е ген. Дължа го на двете ми баби – Даша, която преди две седмици стана на 99, и на другата – Данка, тя, за съжаление, почина в началото на 2025 г. на 95 години.“
Туршията и безценните ѝ ползи за здравето Ароматът на печени чушки през есента може да увлече в романтика дори и тези, които не си падат по приготвянето на зимнина Задаващ се циклон носи нови значителни валежи! Според Европейския модел и ICON се очаква около 20-ти октомври нашата страна отново да попадне в периферията на зона с високо налягане