Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кръстих това ястие "Пилешки гърди оближи пръсти", няма да познаете какво се крие под кашкавала

Ключови думи: оближи пръсти, флагман, пиле, рецепта

Днес ви предлагаме апетитна рецепта за Сладко-солени пилешки гърди в сметанов сос. Необичайната комбинация гали приятно небцето и ви приканва да хапвате още и още.

Крехкото пилешко, сготвено с ананас, шунка и моцарела и задушено в сметанов сос е комбинация, която никой не би отказал. Рецептата за Хавайско пиле е вдъхновена от популярната хавайска пица, която е източник на толкова много противоречия, че чак е станала обект на шеги. Комбинацията от ананас и шунка, мразена от италианците, е създадена в Канада. Идеята обаче се възприема и днес може да се намери в различни варианти, не само на пица.

Ананасът е доста специфичен плод. То дразни небцето ни с острия си сок, което ни кара да го възприемаме като леко пикантен. Освен това е ароматен и много сладък. Всичко това означава, че се съчетава доста добре с най-различни по-пикантни комбинации, като тази вкусна пилешка вечеря. Ето необходимите продукти:

Хавайско пиле

Продукти:

2 големи пилешки гърди
3-4 резена пушена или сушена шунка
5 резена ананас
150 г моцарела
300 мл сметана 30%
2 скилидки чесън
1 малка връзка магданоз
Сол, черен пипер, риган, люта чушка
3 супени лъжици олио
Пречистено масло за пържене
Приготвяне:

Изсипете маслото в малък буркан. Добавете подправките и пресования чесън. Затваряме буркана и го разклащаме енергично, за да се обединят съставките в емулсия.

Нарежете пилешкото месо на дебели парчета. Изсипете маринатата върху него в торбичка с цип. Затваряме торбичката, без да изпускаме въздуха, масажираме я, за да разпределим маринатата, и я оставяме настрана за известно време.

Обелете ананаса, като отрежете кората му с нож (не е нужно да го правите много внимателно). Разделяме го на филийки и изрязваме твърдата сърцевина (може да използвате и ананас от консерва, но без захар).

Нарежете шунката на кубчета и наситнете магданоза.

В добре загрят тиган разтопете бучка пречистено масло. Подредете филетата и ги запържете до златисто, по няколко минути от двете страни. Не е необходимо да са готови по средата на този етап.

Върху предварително изпържената страна поставете резенчетата ананас, а след това шунката. Поръсете или покрийте цялото нещо с моцарела.

Залейте всичко със сметаната, като не я изливате отгоре, а между филетата.

Оставете сметаната да заври. Когато заври, добавете магданоза. Когато сосът се редуцира след няколко минути готвене, покрийте тигана, за да се разтопи сиренето. Сервирайте пилешкото месо за вечеря с любимите си гарнитури.

1
Коментара по темата
1.
Баситъпитестатии
09.05.2025 20:04:03
Данби да си го кръстила "оближи пилешките ми гърди"?
  Добави Коментар
Избухна голям допинг скандал Олимпийска шампионка е хваната със забранено вещество, но тя твърди, че няма никаква вина Ето с кои моми се разбира много Марто с приятелски отношения с не малка част от жените в "Ергенът"
Мълния удари 20 души Инцидентът стана в САЩ, за щастие няма убити В чужбина се смеят: Див звяр е забелязан на каишка в България, държи го... Чък Норис
Полицаи са задържани заради подкупи в... Русе Шуменската пантера стана хит в Западна Европа Много хора на Стария континент, не само в България, разбраха за нея
Разкри дали е спал с мъж "Категорично не", отвърна Пит в подкаст "Хората са по-опасни от животните, вуйчо ми разхождаше лъвица" Необичаен разказ от Плевенско
Учение свързано с АЕЦ "Черна вода" притесни румънци Получи се деликатна ситуация Каза за Виктор Като братя са
Голяма трагедия на пътя в България Мъж загина при челен удар Тласка ли ни към фалит НАТО? 5 на сто от БВП ще отиват за армията, а България подкрепяла промяната Премиерът Росен Желязков, който водеше нашата делегация, потърсил Гордана Силяновска в Хага и си казали, че езикът между нас трябва да носи приятелство