Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Любим БГ готвач даде рецепта за перфектната дроб сарма

От продуктите се получават около 5 порции
Ключови думи: готвач, рецепта, дроб сарма

Великденските празници още не са приключили, а от тях до Гергьовден продължава правенето на любов с агнешкото месо и агнешките дреболии. Агнешката дроб сарма е голяма вкусотия, която ни помага да спазим традицията. Печената на фурна агнешка дроб сарма с ориз е и сред специалитетите на шеф готвача на България Иван Звездев.

Тя се различава от традиционната стара рецепта с това, че не използва агнешко було, в което се слага плънката и се изпича във вид на отделни сарми. Времето за приготвяне на агнешка дроб сарма на фурна е около 1 ч. и 40 мин. От продуктите се получават около 5 порции.

Продукти:

1 агнешки комплект

5 стръка пресен лук

180 г ориз

1–2 ч.л. сол

200 г скълцани домати

5 с.л. олио

2-3 стръка пресен джоджен или 1 ч.л. сушен

За заливката:

2 яйца

1 с.л. брашно

200 г кисело мляко

Приготвяне:

Измиваме агнешките дроб, сърце и далак, и ги слагаме в тенджера с 2-3 литра студена вода. Посоляваме с 1 ч.л. сол и добавяме черния пипер на зърна. Загряваме сместа и след като кипне, варим на умерен огън за 30 минути. Сварените дреболии нарязваме на дребно. Нарязваме на дребно и пресния лук, и го запържваме за половин минута в тиган с нагрято олио.

Измиваме добре и отцеждаме ориза, след което го прибавяме към лука. Запържваме на умерен огън за 1–2 минути, докато стане “стъклен”. Добавяме доматите и след минута пържене ги заливаме с 600 мл. бульон от варенето на дреболиите. Джодженът са нарязва на дребно и го добавяме към ориза, като го подправяме със смлян черен пипер. След това слагаме в тава нарязаните сварени дреболии и ги покрваме с ориза. Ястието се пече в средата на предварително загрята до 180℃ фурна за 20–30 минути или докато се изпари течността.

Заливката:

В малка касерола слагаме брашното и го заливаме с 2–3 с.л. студена вода. Разбъркваме добре с готварска тел. Добавяме киселото мляко и отново разбъркваме добре. След това добавяме яйцата и ги разбъркваме, докато се смесят добре. Загряваме ги, продължавайки да ги бъркаме с телта, докато се стоплят, но не ги оставяме да заврят.

Заливаме изпечената дроб сарма с яйчената смес и печем още 15–20 минути, след което ястието е готово за сервиране.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии Астрологичният феномен в края на годината отключва силни емоции, съдбовни знаци и ново усещане за посока при пет знака от зодиака
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни Конституционният съдия подчерта, че липсата на ясни срокове в Конституцията оставя широко поле за политически маневри и отлага предсрочните избори Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните Задържаният директор отрича да има връзка със скандалните записи, докато разследващите представят доказателства за прехвърляне на файлове към личния му телефон