Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Любим БГ готвач даде рецепта за перфектната дроб сарма

От продуктите се получават около 5 порции
Ключови думи: готвач, рецепта, дроб сарма

Великденските празници още не са приключили, а от тях до Гергьовден продължава правенето на любов с агнешкото месо и агнешките дреболии. Агнешката дроб сарма е голяма вкусотия, която ни помага да спазим традицията. Печената на фурна агнешка дроб сарма с ориз е и сред специалитетите на шеф готвача на България Иван Звездев.

Тя се различава от традиционната стара рецепта с това, че не използва агнешко було, в което се слага плънката и се изпича във вид на отделни сарми. Времето за приготвяне на агнешка дроб сарма на фурна е около 1 ч. и 40 мин. От продуктите се получават около 5 порции.

Продукти:

1 агнешки комплект

5 стръка пресен лук

180 г ориз

1–2 ч.л. сол

200 г скълцани домати

5 с.л. олио

2-3 стръка пресен джоджен или 1 ч.л. сушен

За заливката:

2 яйца

1 с.л. брашно

200 г кисело мляко

Приготвяне:

Измиваме агнешките дроб, сърце и далак, и ги слагаме в тенджера с 2-3 литра студена вода. Посоляваме с 1 ч.л. сол и добавяме черния пипер на зърна. Загряваме сместа и след като кипне, варим на умерен огън за 30 минути. Сварените дреболии нарязваме на дребно. Нарязваме на дребно и пресния лук, и го запържваме за половин минута в тиган с нагрято олио.

Измиваме добре и отцеждаме ориза, след което го прибавяме към лука. Запържваме на умерен огън за 1–2 минути, докато стане “стъклен”. Добавяме доматите и след минута пържене ги заливаме с 600 мл. бульон от варенето на дреболиите. Джодженът са нарязва на дребно и го добавяме към ориза, като го подправяме със смлян черен пипер. След това слагаме в тава нарязаните сварени дреболии и ги покрваме с ориза. Ястието се пече в средата на предварително загрята до 180℃ фурна за 20–30 минути или докато се изпари течността.

Заливката:

В малка касерола слагаме брашното и го заливаме с 2–3 с.л. студена вода. Разбъркваме добре с готварска тел. Добавяме киселото мляко и отново разбъркваме добре. След това добавяме яйцата и ги разбъркваме, докато се смесят добре. Загряваме ги, продължавайки да ги бъркаме с телта, докато се стоплят, но не ги оставяме да заврят.

Заливаме изпечената дроб сарма с яйчената смес и печем още 15–20 минути, след което ястието е готово за сервиране.


 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съпруга разбра за изневяра на мъжа си благодарение на кантар, любовницата е тежала 54 килограма На някои хора сякаш не им е писано да са заедно "Нефтохимик" договори клубен автобус Ето подробности
Рибар в лоша серия хвана 100-килограмово "чудовище" Сомът е близо 2 метра и половина дълъг Медведев и Тръмп си размениха остри думи, руснакът спомена "Мъртвата ръка" Тонът между Белия дом и Кремъл не е най-приятелски, що се отнася до президента на САЩ и шефа на Съвета за сигурност на Русия
3-годишно дете падна от 18-ия етаж и оцеля, първите му думи след жестокия инцидент са, че иска играчка Бъмбълби Историята е като от филм Брад Пит инкогнито в България, депутат му оказал помощ Актьорът не пожелал да се вдига шум
Важна рокада в националния по волейбол за Световното, опитен играч е аут Дамян Колев заменя Мартин Божилов Голяма звезда на Холивуд дойде в София и показа страхотен характер Люк Еванс снима тайна продукция
Ралица Паскалева подкрепи Димо Алексиев след присъдата Актьорът бе осъден на 18 месеца затвор Липсата на секс може да доведе до смърт, най-застрашени са... Жените с депресия
Съседката Петя ми даде чудна рецепта за свинско с кисело зеле, вкъщи го хапваме и през лятото Вкусно и лесно Три зодии ще плачат много през следващите дни, задава се кошмарно начало на август за тях . Прогнозата не е апокалиптична, но предупреждава онези родени под определени знаци да бъдат подготвени