Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-лесната рецепта за козунак

Ключови думи: Новини, Флагман, Бургас, рецепта, козунак

Да приготвим вкусен козунак е лесно! Истината е, че за вкусния козунак са нужни единствено качествени продукти и добро настроение! Тази рецепта за козунак на Супичка иска да даде кураж на всеки, който се чуди дали да се заеми с приготвянето на козунаци сам вкъщи! Дори и да не можеш да месиш пак можеш да приготвиш вкусен козунак на конци, като се довериш на рецептата за козунак на Супичка, която залага на блъскането на тестото. Да, блъскане и удряне в работния плот!

Съчетавайки тренировката, с освобождаване от отрицателната енергия и приготвяне на съвършеното тесто за козунак, рецептата за вкусен козунак на конци на "Супичка" е рецептата, която ще те развесели, а полученият козунак ще впечатли и най-придирчивите!

1. Първата стъпка от рецептата за вкусен козунак на конци е приготвянето на продуктите и кваса за тестото. Всичко продукти при приготвянето на всяка рецепта за козунак трябва да са леко затоплени. В никакъв случай не трябва да са директно извадени от хладилника!

В чаша сипвате около 50 милилитра топла вода, към нея добавяте 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжица сол, 1 супена лъжица брашно и едно кубче жива мая Виво натрошена на ситно. За да станат хубави козунаци трябва и маята която ползвате да бъде прясна и качествена, каквато е прясната мая Виво. Разбърквате добре сместа до получаване на каша и оставяте на топло, за да втаса. Живата мая може да замените и със суха мая, като тогава желаното количество е 1 супена лъжица суха мая.

Докато чакате квасът с мая да набъбне, разбивате 5 цели яйца и 1 белтък заедно с 1 чаена чаша захар и ванилиите до побеляване, а останалият един жълтък оставяте за намазване на козунаците. Маслото разтопете на водна баня. Спокойно може да замените кравето масло със свинска мас.

2. Брашното се пресява в голяма тава. В средата се прави кладенче, в което се изсипва втасалата мая, разбитите яйца, рома и прясното мляко. С помощта на дървена лъжица разбърквате докато съберете съставките и получите тесто. Към тестото добавяте настърганата лимонова кора. Идва моментът, в който трябва да започнете да месите тестото. Освободете си възможно по-широк работен плот, който поръсете с брашно. Намажете ръцете си и тестото обилно с част от топлата мазнина и месете, след като тестото поеме мазнината , тогава добавете още и отново омесете. Повтаряйте добавянето на мазнина докато свърши. По време на измесването блъскайте тестото в плота силно и разтегляйте тестото, след което отново го събирайте на топка. Процедурата с блъскането повторете около 80-100 пъти.

3. След като тестото за козунак стане гладко и хомогенно и е добре измесено, то трябва да втаса. Поставете го в топъл съд намазан с мазнина, като отгоре също го намажете с мазнина и го покриете с топла кърпа. В помещението, в което приготвяте козунаците трябва задължително да е много топло, за да могат вашите козунаци да втасат. За да забързате процеса на втасване може да го сложите във фурната на 40-50 градуса. Друг лесен и сигурен начин за втасване на тестото за козунак е да го сложите в найлонова торба, която предварително сте намазали с олио.

4. Докато тестото втасва подгответе плънката. Нарежете локума на праченца, смелете орехите. Когато тестото е втасало го разделете на две части. От всяка една от тях накъсайте на три дълги парчета, като действате внимателно, без да използвате нож и без да натискате много тестото. Леко раздърпайте всяко едно от трите парчета, така че да се получи продълговато парче тесто, поставете трите едно до друго.

Първото намажете с конфитюр, върху второто поръсете локум, третото отново с конфитюр, а накрая поръсете обилно с орехи. Всяка от трите части затворете добре, така че плънката да не протича. От така образувалите се три фитила сплетете плитка, която поставете във форма за кекс с дупка, намажете с разбития жълтък и поръсете обилно във захар и оставете да втаса докато приблизително удвои обема си. Повторете процедурата и с второто парче тесто. След като козунаците втасат, печете в предварително загрята на 160-170 градуса фурна за около 30-40 минути или докато придобият апетитен загар. Рецептата за вкусен козунак на конци е изпълнена.

1
Коментара по темата
1.
Марко
21.04.2025 01:42:50
Няма количества на съставките.
Така публикацията е безмислена.
Общи приказки с блъскане.d
  Добави Коментар
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си Холивудската звезда обясни, че с годините приоритетите му са се променили и сцените с интимност вече не са част от професионалния му път Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват Казват ни, че пари няма, споделят те и настояват за финансова ревизия 
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането Анализ със софтуер за разпознаване на реч показа, че нискочестотното мъркане съдържа уникални звукови характеристики, докато мяукането еволюирало като комуникация с човека Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama" Звездата от Детройт, чиято музика беляза цели поколения, си отиде след дълги здравословни проблеми, но остави вечен отпечатък с хитовете си
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар Народните вярвания свързват личните неуспехи с уроки, докато съвременната медицина търси причината в психическото и физическото натоварване Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С Нисък прием на витамин С засяга ставите, кожата и дори настроението - научете какви сигнали подава тялото и какво да промените в диетата си
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск Новият дрон "Sub Sea Baby" на украинските сили е нанесъл сериозни щети на руска подводница, способна да изстрелва крилати ракети "Калибър", сочи информация от СБУ Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен Момиченцето починало след погрешно назначено лечение и липса на навременна консултация със специалист, а присъдата подлежи на обжалване
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина Пострадалото момиче е настанено в детска болница, а гръцките власти провеждат разпити за изясняване на обстоятелствата Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния 32-годишният Ник Райнер е задържан с гаранция от 4 млн. долара
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка Напрежение по време на традиционната игра с жартиера предизвика масова разправия с хоспитализирани и полицейско разследване Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево Марин Киров е отличен в знак на признание за усилията и ангажираността му към съхраняването на историческото богатство на региона