Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Голяма палачинка за закуска! Готви се сама, има тайна съставка

Ключови думи: палачинка, рецепта, закуска

Обожаване палачинки, но не ви се стои до печката, за да ги обръщате на тигана една по една? Има лесен и бърз начин да си ги приготвите на фурна. Голямата палачинка буквално се готви сама. И е невероятно вкусна. 

Голямата палачинка на фурна е идея, както за приготвяне на бърза закуска, така и за приготвяне на лек и експресен десерт. Подобно на класическите палачинки, голямата палачинка на фурна може да е и със солена плънка, като така ще се превърне във вкусно предястие. Има една тайна съставка за перфектен вкус - не забравяйте ванилията. 

ПРОДУКТИ: 

яйца - 4 броя
прясно мляко - 1 чаена чаша
брашно - 1 чаена чаша
олио - 3 супени лъжици
захар - 1 чаена лъжица
сол - 1/4 чаена лъжица
ванилия - 1 брой
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първата стъпка от рецептата за голяма палачинка на фурна е подготовката на сместа за палачинката. Най-лесно е да изсипете всички съставки в купа и да ги разбиете с блендер, тогава сместа е готова за секунди. 

Ако нямате блендер под ръка, то разбийте яйцата със захарта с помощта на тел за разбиване, вилица или миксер, добавете прясното мляко и олиото, след което добавете солта и ванилията. 

Малко по малко добавете и брашното за получаване на еднородна смес.

В голяма тава, най-добре тавата на фурната, поставете голямо парче хартия за печене. Имайте предвид, че сместа за палачинката е много рядка и ако хартията за печене не е достатъчна, то сместа ще се изсипе. 

Печете палачинката в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. По време на печене палачинката се надува на балончета, което е съвсем нормално. Печете докато палачинката придобие апетитен златист цвят.

Готовата палачинка на фурна намазвате с мармалад, шоколад или пък със сирене или шунка, още докато е топла. Навивате я на руло и режете парчета. Сладката палачинка може да поръсите с пудра захар преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Родовото проклятие обърква живота ни! Как да разпознаем симптомите Точно както физическите болести се унаследяват, така и психологическите блокажи остават в родовата памет и се предават през поколенията Почина легендарен актьор Той игра в "Лошо момчета"
Хората полудяха по печената тиква на фурна с мед и сушени плодове Напълнете я с „експлозия“ от аромати Киселова отговори дали думите на Борисов са я обидили По думите ѝ въпросът не бил само „стани да седна“, а и за политиките, в които БСП-ОЛ участва
Лекари отвориха корема на новородено и се хванаха за главите Рядък случай в Египет Катастрофа с жертва затвори важен път в страната Загина шофьорка
Хазяин инсталира скрити камери в апартаменти, първа пропищя студентка Престъплението стана в Италия Фермери в Гърция протестират На Крит е напрегнато
Два самолета се сблъскаха на летище В САЩ Мистерия в Пирин! Арестуваха мъж, обявен за починал през 2013 г. Куриоз в страната
Подробности за жестокото убийство в центъра на София Жертвата е жена на 45 години, хора от района твърдят, че тя не е изглеждала притеснена Страшен екшън край Криводол, криминално проявен наби медик Нападението стана в село с 800 жители