Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Голяма палачинка за закуска! Готви се сама, има тайна съставка

Ключови думи: палачинка, рецепта, закуска

Обожаване палачинки, но не ви се стои до печката, за да ги обръщате на тигана една по една? Има лесен и бърз начин да си ги приготвите на фурна. Голямата палачинка буквално се готви сама. И е невероятно вкусна. 

Голямата палачинка на фурна е идея, както за приготвяне на бърза закуска, така и за приготвяне на лек и експресен десерт. Подобно на класическите палачинки, голямата палачинка на фурна може да е и със солена плънка, като така ще се превърне във вкусно предястие. Има една тайна съставка за перфектен вкус - не забравяйте ванилията. 

ПРОДУКТИ: 

яйца - 4 броя
прясно мляко - 1 чаена чаша
брашно - 1 чаена чаша
олио - 3 супени лъжици
захар - 1 чаена лъжица
сол - 1/4 чаена лъжица
ванилия - 1 брой
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първата стъпка от рецептата за голяма палачинка на фурна е подготовката на сместа за палачинката. Най-лесно е да изсипете всички съставки в купа и да ги разбиете с блендер, тогава сместа е готова за секунди. 

Ако нямате блендер под ръка, то разбийте яйцата със захарта с помощта на тел за разбиване, вилица или миксер, добавете прясното мляко и олиото, след което добавете солта и ванилията. 

Малко по малко добавете и брашното за получаване на еднородна смес.

В голяма тава, най-добре тавата на фурната, поставете голямо парче хартия за печене. Имайте предвид, че сместа за палачинката е много рядка и ако хартията за печене не е достатъчна, то сместа ще се изсипе. 

Печете палачинката в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. По време на печене палачинката се надува на балончета, което е съвсем нормално. Печете докато палачинката придобие апетитен златист цвят.

Готовата палачинка на фурна намазвате с мармалад, шоколад или пък със сирене или шунка, още докато е топла. Навивате я на руло и режете парчета. Сладката палачинка може да поръсите с пудра захар преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пролетно надиграване на учители в Айтос Педагозите станаха хоротропци, учениците – зрители Самоубийство в Стара Загора Жена се хвърли от блок
Носталгия ли? Ето с какъв безумен хонорар върнаха Зуека Сумата бързо е накарала актьора да размисли Русия подкрепя 30-дневно прекратяване на огъня в Украйна, но с "отчитане на нюансите" Русия няколко пъти заяви, че въвеждането на продължително примирие зависи от създаването на механизми за наблюдение
Експерт със смразяващи данни за доходите на българите Проучването на ИПИ показва нарастване на процента бедни на годишна база спрямо 2023 г. Баба Ванга вдъхнови румънски хит  „Очите ѝ затворени, но вижда всичко“
Такси блъсна и уби мъж на пешеходна пътека Тежкият инцидент е станал тази сутрин в Русе Варненци на протест с искане за зоополиция Те настояват за по-строг контрол и ефективни наказания
Какво пропусна Путин в речта си за Деня на победата? Той се нуждае от този култ към победата, който създаде Най-богатите са виновни за 2/3 от глобалното затопляне 10% от милионерите на планетата причиняват най-големите щети на околната среда
Европейски лидери заминават за Киев на безпрецедентно посещение Ще продължим да увеличаваме подкрепата си за Украйна, единни са няколко държави в ЕС Пакистан започна военна операция срещу Индия Съседните страни водят боеве помежду си от три десетилетия насам