Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този пандишпан е право в десетката! Става за торти, пасти и кексове, без грам брашно

Ключови думи: рецепта за пандишпан, пандишпан, флагман

Знаете ли, че можете да направите вкусни десерти дори без брашно? Опитах този блат без брашно  преди години и от тогава го пека редовно. В общи линии изглежда като обикновен пандишпан, но е много по-мек, по-вкусен и по-ароматен.

За приготвянето му няма да използваме брашно, а пудинг на прах!

Пандишпан с пудинг на прах

Продукти:

4 големи яйца
4 пак. пудинг на прах на вкус
100 мл кристална захар (около 150 гр.)
100 мл олио
2 ч. л. бакпулвер
За намазване:

Карамелен сос, конфитюр…
Ако решите да използвате карамелен сос, препоръчвам да намалите захарта, тортата ще е много сладка

Приготвяне:

За печене се приготвя продълговата или кръгла форма или по-малка тава, намазана с масло.

Първо ще приготвим 4-те пудинга, те трябва да са еднакви – аз предпочитам ванилов пудинг, но можете да използвате и плодов пудинг или шоколадов – тортата всеки път ще има различен вкус и ще има различен цвят.

Моите деца например обожават малинов пудинг – пандишпанът мирише прекрасно и има розов цвят.

И така, пристъпваме към приготвянето на пандишпана – изсипваме пудингите в купа, добавяме бакпулвера, разбъркваме и оставяме настрана.

Целите яйца и захарта се разбиват добре на пяна. След това продължаваме да разбиваме и постепенно добавяме олиото.

А сега просто объркваме вътре готовия пудинг с бакпулвера.

Изсипва се в тава за печене и се пече 20-25 минути на 170°C.

Пандишпанът трябва да се следи по време на печене, тъй като всяка фурна пече различно – зависи и дали печете в дълбока тава или на плитка тава.

Съвети:

За допълнителен вкус можете да добавите ром, ванилия или канела към тестото, също така отиват много нарязани ядки или кокосови стърготини.

Можете да украсите пандишпана с пресни плодове, бита сметана или глазура.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател В зоопарк разстреляха 12 здрави маймуни и дадоха труповете за храна на хищници Драма в Германия