Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този пандишпан е право в десетката! Става за торти, пасти и кексове, без грам брашно

Ключови думи: рецепта за пандишпан, пандишпан, флагман

Знаете ли, че можете да направите вкусни десерти дори без брашно? Опитах този блат без брашно  преди години и от тогава го пека редовно. В общи линии изглежда като обикновен пандишпан, но е много по-мек, по-вкусен и по-ароматен.

За приготвянето му няма да използваме брашно, а пудинг на прах!

Пандишпан с пудинг на прах

Продукти:

4 големи яйца
4 пак. пудинг на прах на вкус
100 мл кристална захар (около 150 гр.)
100 мл олио
2 ч. л. бакпулвер
За намазване:

Карамелен сос, конфитюр…
Ако решите да използвате карамелен сос, препоръчвам да намалите захарта, тортата ще е много сладка

Приготвяне:

За печене се приготвя продълговата или кръгла форма или по-малка тава, намазана с масло.

Първо ще приготвим 4-те пудинга, те трябва да са еднакви – аз предпочитам ванилов пудинг, но можете да използвате и плодов пудинг или шоколадов – тортата всеки път ще има различен вкус и ще има различен цвят.

Моите деца например обожават малинов пудинг – пандишпанът мирише прекрасно и има розов цвят.

И така, пристъпваме към приготвянето на пандишпана – изсипваме пудингите в купа, добавяме бакпулвера, разбъркваме и оставяме настрана.

Целите яйца и захарта се разбиват добре на пяна. След това продължаваме да разбиваме и постепенно добавяме олиото.

А сега просто объркваме вътре готовия пудинг с бакпулвера.

Изсипва се в тава за печене и се пече 20-25 минути на 170°C.

Пандишпанът трябва да се следи по време на печене, тъй като всяка фурна пече различно – зависи и дали печете в дълбока тава или на плитка тава.

Съвети:

За допълнителен вкус можете да добавите ром, ванилия или канела към тестото, също така отиват много нарязани ядки или кокосови стърготини.

Можете да украсите пандишпана с пресни плодове, бита сметана или глазура.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Коледари ще наричат за здраве и берекет в кварталите и селата на Бургас Местните читалища съхраняват традицията с обиколки и празнични прояви в навечерието на Коледа В 12 без 5 от мандата си Мариан Бачев обяви ударно конкурси за нови директори на театри и опери Процедурите съвпадат с края на мандата на служебния министър и оттеглянето на правителството на Росен Желязков
Григор Димитров започва новия сезон с нов треньор - белгиеца Ксавие Малис Бившият №19 в света вече подготвя българина в Дубай за старт на сезон 2026 Удължителен или редовен бюджет - какво печели и губи държавата Икономисти обсъждат дали преходната финансова рамка е по-малкият риск преди 2026 година и приемането на еврото 
Социалните мрежи влошават концентрацията при децата Учени не откриват връзка между липсата на внимание и видеоигрите, но алармират за ефекта на известията и скролването Какви са условията за туризъм в планините Спасителите предупреждават за заледени участъци и препоръчват използването на котки 
Как една случайна чаша в древен Китай се превърна в най-популярната напитка в света след водата В Международния ден на чая, историята и пътят му по света КНДР обезврежда над милион мини в Курска област Инженери извършиха най-мащабната операция по разминиране в региона, оказвайки стратегическа подкрепа на Русия
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма Израелският премиер направи остро изявление след смъртоносна стрелба срещу евреи в Сидни „Ние, потребителите“: Наложеният платеж остава най-сигурната защита при онлайн пазаруване Габриела Руменова призова клиентите да получават пратките си навреме и предупреди за натоварването на куриерите по празниците 
Рибари уловиха и спасиха 150-килограмова есетра край Бяла (ВИДЕО) Гигантската риба е върната в морето от екипажа на кораб "Свети Никола", а експертите я определиха като 20-годишна есетра – застрашен и защитен вид Защо Япония ще остане без панди за първи път от половин век В момента тази страна има две панди, взети под наем от Китай