Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Накисвам шкембе или сланина в това за 2 дни, става по-добро и от най-скъпия бекон

Ключови думи: свинско шкембе, сланина, бекон, марина, рецепта

Опитайте да сготвите свинско шкембе или сланина по-този начин и ще бъде по-вкусно и ароматно от бекона! Междудругото, по същата рецепта можете да мариновате всяко друго месо по ваш вкус. Получава се невероятно вкусно! Цялата тайна е в добре подбраните подправки.

Съставки:

Свинско шкембе – 1,3-1,5 кг;
соев сос – 500 мл;
сос от стриди – 50 мл;
сол, захар на вкус;
подправки: копър, анасон, дафинов лист, цяла сушена чушка, черен пипер на зърна.

Месо по китайски
Разделете на парчета по дължина с нож. След това изрежете, но не докрай. Тогава маринатата ще проникне по-добре в месото (вижте снимката по-долу). Свинското месо се поръсва със сол (не много) и се натрива от всички страни.

Ароматна марината
В купа смесете 3 дафинови листа, 5 звездовиден анасон, шепа цели сушени люти чушки, шепа зърна черен пипер, същото количество копър и 3 с.л. захар. Добавя се и канела, но това не е за всеки. Изсипете 500 мл соев сос в тигана. Включете и 50 мл стриди. Добавете всички подправки и захарта. Поставете на огъня, оставете да заври, намалете и оставете да къкри 2 минути, изключете.

Мариноване на месо
С получената марината залейте  каквото ще мариновате. Смесете добре. Покрийте с фолио и поставете в хладилника.

Разбърквайте свинското всеки ден, за да се маринова от всички страни. По принцип дръжте месото в марината от 1 до 3 дни, в зависимост от вкуса ви. Колкото по-дълго се маринова, толкова по-богат е вкусът на готовия продукт.

След това извадете и отцедете маринатата. Закачете и оставете месото да изсъхне за 3 дни.

Продуктът ще потъмнее и ще намали размера си. Почти готово е за консумация.

Сега можете да го задушите уред за бавно готвене без вода или да го запечете във фурната на ниска температура за 20-40 минути (в зависимост от големината на парчето).

Месото ще бъде изключително ароматно и крехко. Нарежете го на парчета и вижте колко е красиво! Той е много по-ароматен от обикновения бекон. А колко е сочно и вкусно – думите не могат да го опишат!

1
Коментара по темата
1.
Както
07.04.2025 16:20:31
винаги огромна флегманска тпня.
  Добави Коментар
НАП без милост: Запорира пенсии и заплати на хиляди българи Над 47 хиляди длъжници не са имали достъп до доходите си през изминалата година Първи подробности за акцията на ДАНС. Има задържани Операцията е срещу разпространението на антидемократична и фашистка идеология
Тръмп ще сваля цената на лекарствата в САЩ с до 80% Американският президент обяви, че те трябва да поскъпнат по целия свят Иван Костов за референдума за еврото: Това е политически ход на Радев "Става въпрос за експлоатация на популистка теза", твърди бившият премиер
Екшън в София Трима мъже с качулки обраха магазин за употребявани телефони   ДАНС и прокуратурата с акция във Враца Извършват се претърсвания на адреси
Катастрофа край Руен: Трима са в болница За щастие няма непосредствена опасност за живота на пострадалите Инцидент в несебърско село 59-годишен мъж е с контузия от ПТП
Къща горя край морето Криминално проявен запали огън в мазе и направи беля 70-годишен мъж от Бургаска област помете пловдивчанка Шофьорът блъсна жената в Слънчев бряг
Полицията в Карнобат разплете нагла кражба Криминално проявен сви пари от възрастен мъж Млад бандит сви 290 лева на монети, но малко след това... Апашът се озова с белезници