Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не вярва, че тайната съставка на този протеинов сладолед е...

Ключови думи: нахут, сладолед, сладолед с нахут

Търсите здравословен и бърз десерт? Този веган протеинов сладолед е точно това, от което се нуждаете! Само 10 минути и няколко прости съставки – нахут, фурми и растително мляко – и ще се насладите на кремообразно, богато на протеини ледено изкушение. Освен това, можете да използвате опаковки от растително мляко, за да създадете забавни форми и да бъдете екологични. Пригответе се да се влюбите в този освежаващ десерт!

Домашен протеинов сладолед
Необходими Продукти:
200-250 г фурми без костилки
200-250 мл растително мляко (бадемово или овесено)
240 г консервиран нахут
150 г фъстъчено масло (на стайна температура)
1 пакетче ванилова захар
За сервиране: шоколадов чипс или настърган шоколад
Начин на Приготвяне:
Отцедете нахута от консервата и го оставете настрана.

Поставете фурмите и млякото в блендер. Блендирайте, докато получите гладка смес.
Съвет: Ако фурмите са твърди, можете да ги накиснете в топла вода за 10-15 минути преди блендиране, за да омекнат.

Добавете нахута, фъстъченото масло и ваниловата захар към блендера. Блендирайте всичко до получаване на гъста и кремообразна смес без бучки.

Вземете празен съд (например кутия от прясно мляко) или форма по ваш избор. Изсипете сместа във формата и заравнете повърхността с лъжица или шпатула .

Поставете във фризера за няколко часа, в идеалния случай за една нощ, за да стегне сладоледа.

Преди сервиране оставете сладоледа на стайна температура за около 5 минути, за да омекне малко и да се загребва по-лесно.

Оформете топки с лъжица за сладолед и поръсете с шоколадови парченца или настърган шоколад за допълнителен вкус и декорация.

Този сладолед е идеален за горещите дни или като здравословна закуска след тренировка. Можете да експериментирате с добавки като нарязани ядки, кокосови стърготини или пресни плодове за още по-богат вкус. Насладете се на всяка хапка!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Над 2,4 милиарда деца в 195 държави: Дядо Коледа скоро ще донесе първите подаръци Дядо Коледа официално излетя с шейната си и сега обикаля света, за да донесе подаръци на децата Как да намалим симптомите на астма: Тези два природни продукта помагат Характерните симптоми включват повтарящи се пристъпи на хрипове, усещане за стягане или болка в гърдите, задух и кашлица
Статистика: Европа най-сетне се възстановява от пандемията COVID-19 Според последните налични данни за октомври и септември 2025 г., производството на услуги в ЕС е нараснало с 16,4% спрямо февруари 2020 г. НИМХ публикува прогнозата за 25 декември След обяд ще бъде облачно с валежи, съобщиха от НИМХ
Голям експерт каза как да разпознаем фалшивите евро дни преди въвеждането му Валутата е много използвана и затова има доста ментета, предупреждава Иван Мутафчиев Защо напълняваме, докато тренираме и спазваме режим Комбинацията от тренировки и правилно хранене е най-безотказният метод за постигане на желаното тегло
Иво Димчев разкри скандална подробност за Евровизия и защо няма да участва Има голям капан, за който алармира певецът и не се съгласява с регламента Билките, които помагат за поддържане здравето на кръвоносната система Кръвният съсирек е основната причина за инфаркт или инсулт
2026 ще бъде годината на тези 3 зодии Очаква ги финансов успех Мис България трогна с палто от зайчета: Не убивайте от суета Венцислава Тафкова неведнъж е била нападана от еколози заради афинитета си към палта от естествена кожа и в своя защита моделката често е напомняла, че в гардероба си има и екопалта
Днес е магичен ден! Никой не трябва да става от масата, а ето къде се поставя глава лук На този ден централно място заемат домът, огнището, семейството и връзката между живите и предците Най-накрая содената ми питка да стане пухкава, а не като камък! Ето какво сложих освен сода