Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-сетне колежка ми даде рецептата за Египетска торта - вкус и визия, които не може да се опишат с думи

Ключови думи: египетска торта, флагман, рецепта

Днес сме ви приготвили истински кулинарен празник – рецепта за Египетска торта, която освен много вкусна е и доста проста за приготвяне.

Тя се състои от 3 леки и ефирни блата, пухкав крем и хрупкав карамелен слой.

Съставки:

9 белтъка
6,5 с.л. брашно
650 гр.
захар
300 гр. орехи
10 жълтъка
1 пак. ванилова захар
350 мл прясно мляко
170 гр. масло
350 мл сметана

Начин на приготвяне:

Първо пригответе 3 блата. За всеки вземете по 3 белтъка, 2,5 с.л. захар и половин лъжица брашно, както и 50 г смлени в блендер орехи. Разбийте белтъците на твърда пяна, добавете към тях захарта и продължете да разбивате. След това внимателно добавете брашното и ядките, и разбъркайте внимателно, докато сместа стане гладка. Покрийте тавичката с хартия за печене и я намажете с растително масло.

Внимателно разпределете тестото и пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20 минути. За крема разбийте жълтъците с 10 с.л. захар, останалото брашно, ваниловата захар и млякото. Поставете всичко в тенджерка на котлона и оставете да заври, като разбърквате непрекъснато. Преди завирането дръпнете крема от огъня, но разбърквайте още 2 минути, след което оставете да се охлади.

Нарежете маслото на филийки и го добавете към крема, след това разбъркайте с миксер, докато сместа стане гладка. Разтопете останалата захар в тенджера и леко я карамелизирайте. Веднага я излейте върху хартия за печене, а отгоре покрийте с друг лист хартия. Щом изстине, натрошете карамела с точилка на малки парченца за хрупкавия слой, разкриват от ВИП.

Разбийте сметаната, докато образува твърди върхове, и я смесете с останалата карамелизирана захар и счукани орехи. Всеки блат покрийте с 1/3 от крема. Отгоре сложете слой от сметана и карамел с ядки. Повторете още 2 пъти с другите блатове. Украсете цялата торта с ядки.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции
БМВ за половин милион вози Деси! Радев мълчи И от НСО не обелват дума за придобивката Гала стана копие на Донатела Версаче Тв водещата прилича на сестра-близначка на модната дизайнерка
Училищните дворове в Созозопол отново оживяха, 95 първокласници поеха по пътя на знанието С тържествена атмосфера и подаръци от кмета, новата учебна година започва с усмивки, вяра и надежда Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово Това, че учениците могат да се обучават в реална среда, е огромно предимство, посочи Боршош
Звънецът удари и зад решетките, новата учебна година започва в ЗО – Дебелт Лишените от свобода рецитираха стихове и демонстрираха стремеж към промяна и личностно развитие Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути Ето я рецептата
Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Цените са доста приемливи и всеки може да намери продукти по джоба му Има 12 операции на носа Ако не знаете, че момичето на снимките, които публикуваме, е Райна Караянева преди корекциите, едва ли ще се досетите