Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

По тази рецепта кюфтета в сос стават безумно вкусни

Ключови думи: кюфтета, кюфтета по чирпански, флагман

Кюфтетата са едно от най-обичаните ястия от кайма в България. Независимо как са приготвени – на скара, пържени, с бял сос, изчезват от трапезата за нула време.

Категорично една от най-любимите рецепти е тази за кюфтета с червен сос. Червен, разбирайте доматен. Въпреки дългия списък с необходими продукти, тази рецепта е идеална за всеки новак в кухнята. А също и за ценителите на българските традиционни ястия. А днес ще ви разкрием и един бабин чалъм, с който кюфтетата с червен сос стават още по-вкусни. Но всичко по реда си.

Ето от какви продукти ще имате нужда:

500 грама кайма (свинска, телешка или смес),
1 килограм домати,
2 глави лук,
4 скилидки чесън,
1 супена лъжица брашно,
4 броя дафинов лист,
½ чаена лъжичка кимион,
½ чаена лъжичка смлян черен пипер,
1 чаена лъжичка захар,
1 и ½ чаена лъжичка сол, ½ кафена чашка олио.

Приготвяне:

Първо трябва да подготвим продуктите за ястието. Обелете лука и го нарежете възможно най-ситно. Сложете го в отделна купа. Направете същото и с чесъна. Омесете каймата с ръце, като добавете към нея, кимиона, черния пипер, 1 супена лъжица олио, ½ лъжичка сол и… Нали си спомняте, че ви обещахме един трик. Добавете към каймата също и ½ лъжичка захар, както една супена лъжица вода. Може да звучи странно, но няма да сбъркате!

Идва моментът, в който трябва да приготвите доматения сос за кюфтетата. Обелете доматите и ги нарежете на парченца. В тенджера сипете ½ кафена чаша олио и след като се сгорещи изсипете в нея втората половина от ситно нарязания лук и нарязания чесън, разбъркайте за 1-2 минути, докато омекнат. Добавете към тях нарязаните пресни домати, както и брашното, а след това разбъркайте добре докато сместа е студена, за да се разтвори брашното и да не стане на бучки. Добавете 1 чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица захар и сложете соса да заври.

Накрая добавете и дафиновите листа. От тук нататък имате два варианта: или да оформите кюфтенцата и да ги пуснете в тенджерата със соса, или да наредите оформените кюфтенца в тава, да ги залеете с доматения сос и да ги изпечете във фурна, предварително загрята на 200 градуса. Кюфтетата с доматен сос на снимките са приготвени на фурна за около 60 минути. Ако решите да варите кюфтенцата в доматения сос, имайте предвид, че ще ви е нужно по-малко време.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен