Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никога не правете тези грешки при приготвянето на месо, става жилаво и безвкусно

Ключови думи: месо, готвене на месо, тънкости

Понякога незнанието в кухнята може да провали и най-вкусната гозба. Ако сте от хората, които обичат и често готвят месо , то непременно трябва да сте запознати с тези 5 непростими грешки , които могат да съсипят и най-качественото парче месо, което току-що сте закупили от магазина.

В резултат гозбата, над която сте се трудили час-два, се получава безвкусна, а месото става жилаво или твърдо като подметка.

За да избегнете горния сценарий, просто се научете да избягвате най-разпространените грешки при приготвянето на месото :

месо за готвене
Грешка 1: Прекалено много бързате Важно е, когато започнем да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, ако ще използвате замразен продукт, той да достигне плавно до желаната температура. Също така е важно внимателно да избършете месото с хартиена кърпа, за да получите суха повърхност преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете достатъчно време и за този етап. Нужно е известно време, за да поеме вкусовете и да се увеличи ефекта от маринатата. 30 минути са минимум, но е за предпочитане по-дълго, ако имате възможност.

месо марината
Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки Подправянето обикновено е въпрос на вкус, но основно правило в съвременната хранителна култура е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкова по-малко подправки се използват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се слагат задължително накрая.

тиган с олио
Грешка 3: Масло или олио? Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и след това добавете малко масло в края на готвенето на вкус. Олиото може да издържи на много по-високи температури от маслото и не изгаря толкова лесно в тигана.

много месо в тигана
Грешка 4: Слагате твърде много месо в тигана Не се заблуждавайте, че става по-бързо само защото слагате възможно най-много продукти в тигана. По този начин рискувате резултатът да бъде лош. Основното правило е, че трябва да има достатъчно място в тигана, така че месото да не се смачква и да добие равномерен загар.

Това ястие е най-поръчването в нашия ресторант: Всяко парче месо е сочно и меко като масло!
Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се използват главно филета от крехкото месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби – предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е подходящо за по-големи парчета месо от задни части, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.

1
Коментара по темата
1.
Za
03.03.2025 12:46:28
Тъпи съвети от още по-тъпи журналя
  Добави Коментар
Огнище на шарка по овце в България Определена е 3-километрова предпазна зона и 10-километрова наблюдавана зона в землището на село Капитан Андреево Ще бъде ли избран нов папа днес? Конклавът взима ключово решение във Ватикана
Остави наследство за 28 милиона евро Най-вероятно парите ще останат за малкия Беър Опасно време в страната Очакват се градушки в Северна България и планините
Спа с 53-години по-голям мъж и сподели, че... "Когато бяхме само аз и той, нещата бяха много по-нормални, отколкото хората предполагат", казва Холи Мадисън за връзката й с Хю Хефнър Осъществяват спешен ход Милов и Новиков свикват извънреден брифинг
Забърка се в скандал Напи се жестоко, може би заради изпадането 86-годишен милионер е обвинен в изнасилване на 4 жени Проблеми за Смоуки Робинсън
Бивш държавен секретар на САЩ в бургаска компания на "Стамфорд Бридж" Кирил Евтимов и Кери с интересен диалог Брат й реализира за крайното 7:6 между Интер и Барса, а тя е... Киара е звезда в Инстаграм
Кардиналите се заключиха, избират новия папа и по кой път да поеме църквата Конклавът за посочване на наследник на Франциск започна в късния следобед Каза големи думи след драмата в Шампионска лига Ямал вижда бъдещето си в Барса, сигурен е, че ще ликува с тима в ШЛ един ден