Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези пет трика пестят много пари

Ключови думи: узрял ананас, как да изберем ананас, свеж ананас, трикове за узрял плод, плодове и зеленчуци, зрялост на ананаса, сладък ананас

И лекари, и диетолози поставят ананаса сред най-полезните плодове. Цената му обаче никак не е ниска и ако не умеем да разпознаем кога е напълно узрял, може да хвърлим не малко пари на вятъра. Тъй като този плод не узрява допълнително, след като бъде откъснат, е важно да го изберем правилно още в магазина. Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат да намерите най-сочния и сладък ананас.

1. Листата – най-сигурният индикатор за зрялост
Един от най-надеждните начини да разберете дали ананасът е узрял, е като проверите листата му. Ако можете лесно да откъснете едно от вътрешните листа с леко дърпане, значи плодът е добре узрял. Ако листата са твърде здраво прикрепени и не се късат лесно, ананасът вероятно все още не е напълно готов за консумация.

2. Цветът на кората
Узрелият ананас обикновено има жълто-златиста кора, а не напълно зелена. Ако кората е изцяло жълта, плодът вероятно е с максимална сладост. Въпреки това, твърде тъмният или кафяв оттенък може да означава, че плодът вече започва да се разваля.

3. Ароматът – сладък и приятен
Добре узрелият ананас излъчва сладък, тропически аромат, особено в основата си. Ако ананасът няма никакъв мирис, той вероятно е още незрял. Ако миризмата е прекалено силна или ферментирала, това може да означава, че плодът е презрял.

4. Теглото – колкото по-тежък, толкова по-добре
Зрелият ананас трябва да бъде тежък за размера си, което е знак, че съдържа повече сок и ще бъде сочен. Ако два ананаса изглеждат еднакви, но единият е значително по-тежък, изберете него.

5. Тест с леко притискане
При натиск кората на ананаса трябва да е леко мека, но не прекалено поддаваща се. Ако плодът е твърде твърд, вероятно е още незрял, а ако е прекалено мек, може вече да се е развалил.

Изборът на узрял ананас може да изглежда като предизвикателство, но с тези лесни трикове ще се уверите, че винаги купувате най-добрия плод. След като го изберете правилно, можете да му се насладите пресен, в смути или в различни кулинарни рецепти.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"