Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вече не купувам бульон, правя домашен без никаква химия, а издържа дълго време

Ключови думи: бульон, домашен бульон, рецепта

В днешно време много от нас търсят начини да приготвят здравословни ястия без излишни химически добавки.  Една от основните съставки в много рецепти е бульонът, който често се предлага в търговската мрежа под формата на кубчета, съдържащи изкуствени овкусители и консерванти.  В тази статия ще ви представим изпитана рецепта за домашен зеленчуков бульон, който не само е лесен за приготвяне, но и може да се съхранява дълго време без нуждата от химически добавки. 

В някои случаи използваме кубчета бульон, за да си помогнем при готвенето, но те не са много качествени.

Затова може да си направите сами у дома без химия, който да съхранявате дълго време.

Страхотен домашен зеленчуков бульон по лесна рецепта от YouTube канала Zdravé recepty.

Продукти:

3 моркова
1 праз
2 броя пащърнак
2 корена магданоз
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 алабаш
1/2 целина с копър
1бр. корен куркума
шепа магданоз
Слънчогледово олио
80 г сол

Приготвяне:

Обелете измитите моркови.

Нарязват се на кубчета и се поставят в дълбока купа.
След това взимаме праз и го почистваме много добре и го разполовяваме на две.
Нарежете го на филийки и сложете в купа.

След това добавете нарязаните на кубчета пащърнак в купата.

Нарязваме и корена от магданоз

Добавете лука и наситнените скилидки чесън.

Отстранете дръжките на алабаша, обелете го, нарежете го и го добавете в купата.

Добавете нарязаната целина.

Обелете корена от куркумата, нарежете го и сложете в купа.

Накрая се добавя нарязания магданоз.
Добавете малко олио в голям тиган, сложете зеленчуците и разбъркайте добре.

Сместа се поръсва със сол, разбърква се и се запържва, докато си пусне сока.След това покрийте тигана с капак.

Гответе до омекване около 8 минути.

Прехвърлете сместа в съд и разбийте с ръчен миксер.Поставете зеленчуковата маса върху тава, покрита с хартия за печене, и я изравнете равномерно.Покрийте листа с фолио, оставете да изстине и го сложете във фризера за една нощ.

Нарежете бульона на кубчета и го завийте във алуминиево фолио (или някакъв вид хартия)
След това поставете кубчетата в затваряща се найлонова торбичка.

Можем да съхраняваме във фризер.

Приготвянето на собствен домашен зеленчуков бульон е отличен начин да осигурите на семейството си здравословна и вкусна основа за различни ястия. 

С тази рецепта можете да бъдете сигурни, че консумирате натурални съставки без излишни химикали, като същевременно придавате богат вкус на вашите кулинарни творения. 

Опитайте тази лесна и ефективна методика и се насладете на предимствата на домашно приготвения бульон.

Добър апетит!

Източник: search-2.blogspot.com 

1
Коментара по темата
1.
Кали
09.02.2025 03:35:21
Тази рецепта е като за олигофрени, а и неграмотно написана: ... във алуминево ...
  Добави Коментар
Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново  Мощен ураган край бреговете на... Мексико
Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние
"Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник Земетресение в съседна страна Трус в Гърция
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде