Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Десерт Баунти е нещо страшно – фантазия от кокос и шоколад

Ключови думи: сладкиш, флагман, торта баунти, рецепта

Ако обичате кокос и шоколад, тази торта Баунти е перфектният десерт за вас! Приготвя се лесно, без фурна и миксер, а резултатът е впечатляващ – сочен и неустоимо вкусен сладкиш.

Необходими продукти
За шоколадовата основа:

250–300 г смлени бисквити
200 мл прясно мляко
100 г шоколад
100 г масло или маргарин
За кокосовия слой:

500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
100 г бял шоколад (или 3–4 с.л. сухо мляко)
5 с.л. пшеничен грис /Veselqk.com
100 г кокосови стърготини
За глазурата:

150 г шоколад
200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне
Пригответе шоколадовата основа:

Загрейте млякото в малка тенджера.
Добавете шоколада и маслото, като разбърквате, докато се разтопят.
Оставете сместа да се охлади за около 5 минути. /Veselqk.com
Добавете натрошените бисквити и разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
Прехвърлете сместа в малка форма (20×20 см или 25×20 см) и заравнете основата.
Направете кокосовия слой:

В друга тенджера загрейте млякото, захарта и белия шоколад.
Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно. /Veselqk.com
Намалете котлона и добавете пшеничния грис при непрекъснато бъркане.
Гответе около 5 минути, докато сместа се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете кокосовите стърготини.
Докато е топла, изсипете кокосовата смес върху шоколадовата основа и заравнете.
Пригответе глазурата:

На слаб огън загрейте сметаната и начупения шоколад. /Veselqk.com
Разбърквайте, докато се разтопи и се получи гладка смес.
Веднага залейте глазурата върху кокосовия слой и разнесете равномерно.
Оставете да стегне:

Оставете тортата да изстине на стайна температура.
Прехвърлете в хладилник за няколко часа, докато стегне напълно.
Съвети за сервиране
Нарежете тортата на малки кубчета или барчета и поднесете с чаша кафе или чай. /Veselqk.com

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
От 1-ви клас във Великобритания ще се учат да разпознават фалшиви новини Новата програма подготвя децата за реалния свят – AI и финанси Георги Карапаунов от Смолян е “Пътен полицай на годината”  В отборното класиране лидер стана съставът на ОДМВР–Габрово, следван от Смолян и Бургас
Почти 20 000 загинали по пътищата в ЕС през изминалата година Черната статистика в Световният ден в памет на жертвите на пътя  Мобилни медицински екипи тръгват към отдалечените райони от 1 януари Профилактичните прегледи ще се извършват по график в оборудвани помещения или мобилни пунктове, без да дублират дейността на личните лекари 
Как да избелим дрехите си без белина Все по-често се препоръчва да се използват натурални средства за почистване и премахване на петна Колко ще ни струва зимната ски ваканция България е в топ 3 на най-изгодните ски дестинации в Европа
Първа по рода си среща се проведе във Ватикана Холивудски звезди се срещнаха с Папа Лъв XIV Слънчева и приятна ще е неделята по Черноморието В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. 
Ето кой празнува имен ден на 16 ноември Днес църквата почита светия, която пръв е написал Евангелие  Тя не гони – тя избира: навиците на жените, които мъжете не забравят Защо не трябва да сте прекалено на разположение на партньора си
Кога всяка зодия е готова за сериозна връзка В астрологията всяка зодия има свой собствен ритъм в любовта и нужди, преди наистина да се ангажира с някого Уникална рецепта! Този сладкиш се прави без брашно и буквално се топи в устата След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки