Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приготвих торта Калдъръмче, докато се печеше основното, а всички онемяха, когато я поднесох

Ключови думи: торта калдъръмче, флагман, рецепта, лесна рецепта

С тази интересна украса може да я поднесете „рамо до рамо“ с онези скъпи и сложни торти, чието приготвяне отнема ден-два.

Запишете си тази рецепта, защото ще я приготвяте много често. Ето какво ви трябва за уникално лесната и вкусна Торта Калдъръмче (нарекох я така, защото прилича на калдъръмена улица):

Торта Калдъръмче
Необходими Продукти:
400 гр. бисквити
100 гр. орехи
50 гр. какао на прах
200 мл прясно мляко
120 гр. несолено масло
100 гр. захар
1/2 пакетче ванилова захар
120 гр. шоколад
100 мл. сладкарска сметана
40 гр. бял шоколад за украса
Начин на Приготвяне:
Начупете бисквитите с ръка на едри парчета и ги наредете в дълбока купа. Орехите нарежете на едро или ги сложете в блендер, но не ги смилайте на ситно, добре е да се усещат. (Оставете едната ръка настрани за декорация). Разбъркайте.

Сложете 200 мл мляко в тенджера, добавете 100 г захар и малко ванилова захар, след това добавете 50 г какао на прах. Разбърква се добре, за да няма бучки, след което се поставя на умерена температура и се загрява при непрекъснато бъркане, докато съставките се разтопят.

Добавя се нарязаното на по-малки кубчета масло (120 г) и се бърка, докато и то се разтопи напълно и се поеме в сместа. Трябва да се получи смес, подобна на шоколадова глазура, само че по-рядка.

С готовия шоколадов сос се заливат натрошените бисквити. Разбъркайте внимателно с лъжица или шпатула, като внимавате да останат цели парченца от бисквитите. Ще забележите, че сместа бързо ще се сгъсти и ще попие в бисквитите.

Изсипете я в предварително подготвена форма за торта с гъвкав борд, застлан с гладка хартия или фолио. Използвайте по-малка форма, ако искате по-висока торта. Заравнете и оставете да се охлади за 10 минути.

През това време загрейте сладката сметана заедно с начупения на кубчета шоколад на слаб огън или водна баня. Внимавайте да не заври. Разбъркайте, докато сместа стане гладка и я изсипете върху тортата. В средата изсипете разтопения бял шоколад и с клечка за зъби направете шарки във формата на слънце.

Отстрани поръсете счукани орехи.

Оставете тортата да се охлади в хладилник поне 2 часа преди сервиране.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече
Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение
Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито
Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома
Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти
Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен Почина известен бизнесмен Близките му веднага подали сигнал на спешния телефон 112, но пристигналите медици само констатирали смъртта му