Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пилешкият бульон на чичо Данчо – богат на вкус за перфектна супа

Ключови думи: пилешки бульон, супа, рецепта, флагман

Колкото и привлекателно да изглежда пилето, изложено в магазина, то не може да се сравни с вкуса, който един петел може да придаде на бульона. Бульонът, приготвен на базата на домашно пиле, има незабравим аромат и уникален вкус и освен това е в състояние да затопли идеално в студа, което го прави истинско спасение през зимните месеци.

Разбира се, всичко това може да се каже за първото ястие само когато е приготвено правилно – както в тази статия.

Първо, нека назовем съставките, от които се нуждаете. За пиле от 1,5 кг ще ви трябват:

400 г говеждо месо;
1 глава лук;
1 морков;
2 дафинови листа;
5 зърна черен пипер;
3 литра вода и сол – на вкус.

Пилето трябва да се измие, залива се с вода и се оставя за 3 часа. След това време отцедете водата и прехвърлете пилето в голяма тенджера, която напълнете с чиста вода и сложете на котлона.

Когато съдържанието на съда заври, отстранете цялата пяна и добавете дафиновия лист и черния пипер в тигана.

Пилето ще трябва да се готви за около 1,5 часа на слаб огън.

След това в тигана се добавят обелените зеленчуци (цели) и телешкото месо. Изчакайте, докато водата заври отново, отстранете пяната и продължете да готвите още 1.5 часа.

Струва си да осолите бульона приблизително 30 минути преди края на готвенето.

От тук нататък може да направите каквото прецените, но аз накъсвам пилето, добавям си фиде, още малко подправки, зеленинка и направо си го довършвам като супа. Иначе месото може да се използва за друга гозба, а бульончето да си го пиете или да го изпозлвате за друга супа по избор.

Бонус рецепта с бульона

В бульона може да сварите спагети, към които да добавите от вареното месо, като само трябва да го овкусите предварително с лимон. Отгоре им настъргвам пармезан и става уникална вкусотия.


 

1
Коментара по темата
1.
Помните ли бате Данчо отпреди 20-25 години
20.12.2024 21:41:06
Кой повика? Кой почука?
Бате Данчо пак е тука?
  Добави Коментар
Масово купуваме по няколко апартамента, за да съхраним парите си Някои влагат парите си в недвижима собственост в чужбина  Често имат проблеми със закона Убийства, дрога и бой са част от живота на турските звезди
Бягайте далеч! Представителите на тези зодии съсипват живота на другите Бягайте далеч от тях Масови арести на лекари заради фиктивни медицински изследвания Хора, работещи в хранителната промишленост, обявяване за здрави без проверка срещу заплащане
232 заплати са нужни за собствен дом в Гърция Поскъпнаха с над 50% от 2000 г. насам Тревожен звънец - над две трети от 15-годишните у нас са функционално неграмотни България е сред страните с най-висок дял на деца, които не разбират основен текст и не умеят да прилагат елементарни математически знания
Само едно тънко резенче седмично и орхидеята ще се събуди пред очите ви Опитайте това решение и ще видите експлозия от цветове Вижте програмата за традиционните нестинарски игри на 3 юни в Царево Село Българи – „Св. Св. Константин и Елена“ също празнува на този ден
Най-привлекателните хора са от тази зодия Те обграждат с внимание, подкрепа и грижа онези, които решат да очароват - и хората бързо им отвръщат със същото Министър Вълчев бесен на Терзиев заради обявения неучебен ден за учениците Иска ограничение за кметовете да обявяват неучебни дни
Семпъл, но много вкусен сладкиш - днес го направих с малини, вчера с ягоди, а утре ще пробвам с боровинки Следвайте тази изпитана рецепта и се насладете на съвършенството на вкусовете Бойко Борисов: „Балкански поток” няма да се продава на американски хедж фонд Той коментира и решението НС да не гласува предложението за провеждане на референдум за еврото