Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Впечатлете злобната комшийка с коледни сладки Ричарели (Ricciarelli)

Ключови думи: коледни сладки, Ричарели Ricciarelli, рецепта, сладки

Продукти:

250 г бадемово брашно
200 г пудра захар, плюс допълнително за оформяне и поръсване
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
2 големи белтъка
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем
настърганата кора на 1 лимон 

Приготвяне:

В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, пудрата захар, бакпулвера и солта. Отделно в голяма купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди върхове. Добавете екстракта от ванилия, екстракта от бадем и лимоновата кора.  Разбъркайте всичко много добре. 

Добавете сухата смес към белтъците малко по малко.  Бъркайте с шпатула, докато стане гъсто тесто. Покрийте купата с тестото и охладете в хладилника за една нощ или поне за 4 часа. Тестото се съхранява в хладилник до 3 дни.

Извадете тестото от хладилника.  Поръсете работната повърхност обилно с пудра захар.  Използвайте ръцете си, за да разточите нещо като руло с дължина около 40 см. 
Поръсете го с пудра захар.  Ако тестото се напука на места, притиснете го и продължете да разточвате. 
Нарежете рулото на филийки с дебелина около 2 – 2,5 см.  Леко ги оформете с ръце, за да придобият овална форма и да бъдат плоски. 
Трябва да получите между 20 и 24 бисквитки.  Поставете сладките в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. 
Поръсете ги добре с пудра захар. 
След това загрейте фурната на 175 градуса.  Докато фурната се загрява, оставете бисквитките непокрити. Те ще изсъхнат леко, образувайки слой, който ще се напука по време на печене. Печете, докато бисквитките се напукат и започват да покафеняват, около 18 до 20 минути.

Хапвайте с удоволствие, след като изстинат. 

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почитаме светица, чието има означава "добра воля", личен празник имат хора с редки за България имена Евдокия, Евда, Дочка, Донка, Доко и Дочо могат да почерпят за имен ден По морето ще е предимно слънчево В сутрешните часове на места по Черноморието ще има временни увеличения на облачността
Ето защо кафето е полезно: Ново проучване разкрива изненадващи ползи за здравето Пиенето на до три чаши кафе на ден може да помогне за защитата на сърцето и да намали риска от инсулт Изпомпват вода от Струма за квартали с режим в Кюстендил Така ограничението на водоподаването на практика е отпаднало, казаха живеещи в най- засегнатия квартал „Герена“ в областния град
Всички с климатици трябва да знаят: Това е срокът за допълване на фреона Важно е да се избере оптимална температура за комфорт, като се съобразяват индивидуалните нужди и външните условия Сърна търси малкото си в опожарения Пирин (ВИДЕО) Данните на Държавните горски предприятия показват, че са изпепелени повече от 60 хиляди декара гори
Обявиха извънредно положение в 39 гръцки общини Причината е сушата Правете тази процедура при разширени вени и ниско кръвно Процедурата има благоприятен ефект върху цялото тяло, релаксира организма и нормализира съня
Изловиха Силвия Кацарова зад волана да... Гласовитата звезда на родната популярна музика прикова вниманието с това, което направи Рязък обрат с времето до часове, гръмотевични бури удрят тези части на България Най-голяма е вероятността за по-сериозни явления в понеделник, предимно в крайните западни райони
Асен Блатечки я остави сама да гледа детето им Блатечки, който и на 54 години продължава да бъде магнетичен за камерата, очевидно не намира толкова време за сина си Този десерт ухае на лято - и се прави за минути! Ще бъдете готови само с 4 стъпки