Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Впечатлете злобната комшийка с коледни сладки Ричарели (Ricciarelli)

Ключови думи: коледни сладки, Ричарели Ricciarelli, рецепта, сладки

Продукти:

250 г бадемово брашно
200 г пудра захар, плюс допълнително за оформяне и поръсване
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
2 големи белтъка
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем
настърганата кора на 1 лимон 

Приготвяне:

В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, пудрата захар, бакпулвера и солта. Отделно в голяма купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди върхове. Добавете екстракта от ванилия, екстракта от бадем и лимоновата кора.  Разбъркайте всичко много добре. 

Добавете сухата смес към белтъците малко по малко.  Бъркайте с шпатула, докато стане гъсто тесто. Покрийте купата с тестото и охладете в хладилника за една нощ или поне за 4 часа. Тестото се съхранява в хладилник до 3 дни.

Извадете тестото от хладилника.  Поръсете работната повърхност обилно с пудра захар.  Използвайте ръцете си, за да разточите нещо като руло с дължина около 40 см. 
Поръсете го с пудра захар.  Ако тестото се напука на места, притиснете го и продължете да разточвате. 
Нарежете рулото на филийки с дебелина около 2 – 2,5 см.  Леко ги оформете с ръце, за да придобият овална форма и да бъдат плоски. 
Трябва да получите между 20 и 24 бисквитки.  Поставете сладките в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. 
Поръсете ги добре с пудра захар. 
След това загрейте фурната на 175 градуса.  Докато фурната се загрява, оставете бисквитките непокрити. Те ще изсъхнат леко, образувайки слой, който ще се напука по време на печене. Печете, докато бисквитките се напукат и започват да покафеняват, около 18 до 20 минути.

Хапвайте с удоволствие, след като изстинат. 

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Най-твърдоглавите зодии Не им се сърдете – просто звездите са им отредили толкова чепат характер Бомба! Забрави за Даниела, натиска се с известна певица в заведение Тита ли е новата му?
Никога не слагайте тези 5 растения в дома си В следващите редове ще ви разкрием защо тези цветя може да са опасни 34 дрона ще наблюдават държавната граница и ще следят за мигранти Закупени са с европейски средства
Никога не разбивайте сърцата на тези 6 зодии, те трудно преживяват раздяла Някои представители на астрологията се справят по-трудно с разбитото сърце от останалите  Преживява катарзис Ще прекрати кариерата си
Секси свещеник стана хит на конклава Младият и красив отец побърка девойките във Ватикана Прокуратурата и кметът на Малко Търново в откровен разговор с ученици за капаните на дрогата Над  40 деца от СУ „Васил Левски“ чуха от първо лице какви са последствията от пласиране, употреба и дори неволно пренасяне на наркотици
Това са най-стиснатите зодии Имайте едно наум за тях Стягат сватба Афра Сарачоглу и Мерт Рамазан Демир  
Сладкиш-изненада с най-вкусния и нежен крем, който се крие в тестото Можете да го направите с или без плодове Жена е с опасност за живота след бой с бастун 78-годишният ѝ бивш съпруг е задържан