Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Правя този десерт всяка неделя

Ключови думи: кекс, вкусно, десерт

Кексът е един от най-обичаните десерти във всяко семейство. Има толкова много рецепти за приготвяне, че ако използвате нова всеки ден, ще му се наслаждавате с месеци. Лесна за приготвяне и със специални съставки, тази рецепта пък обещава само добър аромат и вкус.

Необходими съставки:

1 чаша мляко
1 чаша и половина вода
2 яйца (1 цяло яйце и един белтък)
3 супени лъжици мед
4 супени лъжици разтопено масло
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка и половина суха мая
3-4 чаши вода брашно

Съставки за плънката

1 чаша и половина захар
1 чаша и половина вода
1 чаша и половина масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и поставете хартия за печене върху тавата, в която ще печете сладкиша. В купа смесете маята с хладкото прясно мляко и оставете докато образува крем на повърхността. През това време слагате брашното в друг съд и правите дупка в средата. Изсипете там млякото с маята, маслото, меда и белтъците.

Първо го разбъркайте с вилица, докато тестото се събере малко. След това го омесете с ръце, така че повърхността да е гладка и да не лепне. Поставете в намаслена купа и оставете да почине, докато удвои обема си. През това време пригответе заливката, като изсипете съставките в купа и разбъркайте леко. Масата трябва да е пухкава и лъскава от маслото.

Разделете тестото на четири части и всяка разточете на дебел лист. Изсипете част от плънката и прегънете на две. Разточете тази напълнена кора внимателно, за да не се разлее плънката. Повтаряйте стъпките, докато свършите тестото.

Поставете ги върху тавата и подгответе яйцето, за да намажете отгоре. Печете 30-35 минути или до леко златисто. Оставете ги да изстине малко и можете да сервирате.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Остават броени часове до освещаване на знамето на Първия студентски гвардейски отряд в Бургас Тържествената церемонията ще започне с освещаване от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Арсений на 14 май, от 11:00 ч. България се изкачи в Топ 5 на Европа по брой на ромите Това не бива да е тема табу, а база за реална държавна политика
След нова любовна драма – нов бюст Алекс Богданска хвана гаджето си в изневяра и го изгони като куче Заплатите на шефовете замръзнаха на 12-14 хиляди, в IT сектора взимат 20 Парите на висшия персонал почти докараха нивата в Западна Европа
Най-тъжните хора са от тези зодии Астролозите смятат, че заради характера си могат да бъдат по-податливи на депресия или тревожност Ученици и учители от Гимназията по туризъм в Слънчев бряг учиха кулинарни тайни от италиански майстори Практичните умения те придобиха чрез участие в проекта на тема „Ресторантьорство и екосреда“ по програма „Еразъм+“  в Северна Италия
Положителната миграция се запазва, демографският проблем обаче далеч не е решен Автомобилен гигант съкращава над 10 хиляди служители Третият по големина производител на автомобили в Япония се стреми да направи бизнеса си по-ефективен и за засили устойчивостта си
Руса фурия ще замени бременната Натали Трифонова Елица, която в момента работи като репортер в медията, е определяна като изключително амбициозна и решена да остави своя почерк в ефира Не им се доверявайте никога! Тези зодии са най-лошите приятели Те често търсят изгода от общуването с някого
Връзката на тези зодии е обречена, никога няма да спрат скандалите между тях Девите са абсолютна противоположност на Овните Роби Уилямс пя на колене на бивша приятелка на Григор Димитров и направи страшно признание Всяко взаимодействие с непознати или дори с хора, които познавам добре, ме изпълва с дискомфорт, каза лошото момче на британския поп