Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Правя този десерт всяка неделя

Ключови думи: кекс, вкусно, десерт

Кексът е един от най-обичаните десерти във всяко семейство. Има толкова много рецепти за приготвяне, че ако използвате нова всеки ден, ще му се наслаждавате с месеци. Лесна за приготвяне и със специални съставки, тази рецепта пък обещава само добър аромат и вкус.

Необходими съставки:

1 чаша мляко
1 чаша и половина вода
2 яйца (1 цяло яйце и един белтък)
3 супени лъжици мед
4 супени лъжици разтопено масло
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка и половина суха мая
3-4 чаши вода брашно

Съставки за плънката

1 чаша и половина захар
1 чаша и половина вода
1 чаша и половина масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и поставете хартия за печене върху тавата, в която ще печете сладкиша. В купа смесете маята с хладкото прясно мляко и оставете докато образува крем на повърхността. През това време слагате брашното в друг съд и правите дупка в средата. Изсипете там млякото с маята, маслото, меда и белтъците.

Първо го разбъркайте с вилица, докато тестото се събере малко. След това го омесете с ръце, така че повърхността да е гладка и да не лепне. Поставете в намаслена купа и оставете да почине, докато удвои обема си. През това време пригответе заливката, като изсипете съставките в купа и разбъркайте леко. Масата трябва да е пухкава и лъскава от маслото.

Разделете тестото на четири части и всяка разточете на дебел лист. Изсипете част от плънката и прегънете на две. Разточете тази напълнена кора внимателно, за да не се разлее плънката. Повтаряйте стъпките, докато свършите тестото.

Поставете ги върху тавата и подгответе яйцето, за да намажете отгоре. Печете 30-35 минути или до леко златисто. Оставете ги да изстине малко и можете да сервирате.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съседка ми, която е ендокринолог, слага щипка канела в сутрешното си кафе, ползите са невероятни Откакто научих този трик, вече не пия чисто кафе Хората, родени на тези 4 дати, променят света Те не се отказват пред нищо, притежават силен дух и оставят трайна следа
Този гений отказа 1 млрд. долара от Марк Зукърбърг През февруари Тулок основава стартъпа за изкуствен интелект Thinking Machines Lab заедно с бившия главен технологичен директор на OpenAI, Мира Мурати От баба ми знам чудна рецепта за лъжлив оцет Той се прави без яйца
Лют скандал между тези две чалгаджийки Роксана се изпокара с колежката си Бони, заради големия си син Защо този комик стана една от най-мразените личности в държавата Мнозина го наричат Мики Маус и се гаврят с него заради хейта по легендата Аксел Роуз
Някой с извратено чувство за хумор шокира стотици в столичен парк Находката, придружена със снимки и ироничен коментар, бързо се разпространи в социалните мрежи Това е твоята сила според зодията Звездите и планетите влияят на вътрешния ни свят, а магията се превръща в начин за намиране на хармония и преминава и в ежедневието
Мнозина вярват, че това е един от най-смахнатите българи, но той е такъв, защото истински обича любимия си клуб Как едно име се превърна в кауза, символ и съдба Проститутки-пенсионерки плъзнаха по морето, готови са на всичко и за една цигара Това е нова форма на взаимна договорка, в която мъжете получават внимание, а дамите – храна, напитки и временно бягство от реалността
Входът на Бургас откъм АМ "Тракия" е напълно блокиран, не приближавайте града Летовници към Южното Черноморие и Варна плюс обичаен трафик на работещи влошиха окончателно картината Продадоха най-скъпата Лабубу, милиони хора работят цяла година за тези пари Цената е над 10 бона в американски долари