Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Винаги натискам пилето преди да го купя

Ключови думи: пиле, флагман, трик

В днешното забързано ежедневие въпросът „Какво ще ядем?“ е както много лесен за разрешаване, така и много сложен. Все пак нека бъдем честни – трудно е докато решим какво точно да купим от магазина и как да го приготвим.

Безспорно едно от най-разпространените и лесни са приготвяне неща е пилешкото месо. Може да сготвим както цяло пиле, така и да го разфасоваме и различните части да направим по различни рецепти.

Но безспорно сте чували, че пилешкото може и да се окаже доста коварно, а причините за това са много.

Собственици на птицеферми и търговци издадоха един много важен трик, който задължително трябва да направим още в магазина, докато купуваме пилешкото месо.

Този трик е лесен и с него гарантирано ще разберете дали месото е бъкано с гадости или не.

Натиснете самото пиле“, казват търговците.

Според тях някои безскрупулни производители „помпат“ пилешкото месо с вода и вещества, съдържащи влага. Така те увеличават масата на протеиновия продукт. 

„Ето защо си струва да натиснете върху пилето преди закупуването му и да обърнете внимание как месото реагира на тези манипулации. Това ще помогне да се определи дали съдържа вода“, поясняват пък производителите на птиче месо.

Ако „боцнете“ пилето с пръст и то съдържа средства за задържане на влага, то вдлъбнатината от пръста, образувана след натискането, няма да се „изправи“ веднага. Ако е обикновено пилешко месо без вода, то бързо ще се възстанови.

Освен това търговците посъветват да се провери съставът, посочен от производителя. Ако показва нещо различно от пилешко месо, по-добре е да откажете покупката. 

Също така трябва да оцените външния вид на трупа преди закупуване. Ако върху него се виждат дупки, това означава, че птицата е отгледана в промишлени условия - и е преработена. В противен случай месото може да бъде заразено, включително салмонелоза. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нежно и вкусно тиквено ризото, няма го по ресторантите Това е рецептата Средната пенсия ще е 541 евро, а за полицаи и военни ще е двойно по-голяма Прогнозата е броят на пенсионерите за 2026 г. да е около 2 066 700,
Андре Токев готвел на Бил Клинтън с опрян до главата автомат Майсторът готвач разказа и за преживяванията си в затвора, влязъл там след като беше заснет да шофира пиян Бременна ли е или е напълняла, питат фенове Почитателите на певицата отбелязват, че коремчето ѝ изглежда леко надуто напоследък
Англичанин, живущ у нас, твърди, че за храна плащаме толкова, колкото и те Над 3700 фиша за един ден, заради липса на зимни гуми и други пътни нарушения КАТ започна акция "Зима"
Граждански патрули в Мадрид ловят нашенски джебчии и ги изобличават в интернет Класическият им метод е да прикрият ръката си с дреха, докато измъкват портфейли от чанти или джобове Създателят на фалиралата турска борса за криптовалути се обеси в затвора Фарук Йозер излежаваше една от най-тежките присъди, издавани някога в Турция
Имотен спор взе 2 жертви и рани 15 души Трагедията се е разиграла на остров Крит Краставиците удариха 3,50 лв., но зелето държи цена - какво се случва със зеленчуците тази есен Производители отчитат високи разходи, а потребителите все по-рядко купуват за зимнина
Това е вкусът на детството - топи се в устата, а рецептата е по-лесна, отколкото изглежда Ето как се приготвя Поклонението пред Иван Тенев ще е днес в църквата „Свети Седмочисленици“ в София От 1980 г. той бе автор на текстове на поп и рок песни за някои от най-известните български изпълнители