Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

След като опитате тази сочна сиропирана ябълкова баница, ще забравите и за баклавата, и за щрудела

Ключови думи: саралия, баклава, рецепта, флагман, ябълкова баница

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава:

Необходими продукти:
500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

1
Коментара по темата
1.
dnnddj
24.11.2024 16:15:56
Това си е пак вид щрудел,баклава какво му е различно само като сте написали че е баница
  Добави Коментар
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции
БМВ за половин милион вози Деси! Радев мълчи И от НСО не обелват дума за придобивката Гала стана копие на Донатела Версаче Тв водещата прилича на сестра-близначка на модната дизайнерка