Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

След като опитате тази сочна сиропирана ябълкова баница, ще забравите и за баклавата, и за щрудела

Ключови думи: саралия, баклава, рецепта, флагман, ябълкова баница

Вкусна сладка баница с ябълки, която ще ви остави с невероятно усещане за сладост и аромат! Ако сте почитатели на традиционния щрудел, то тогава непременно трябва да опитате този сиропиран вариант – страхотна вкусотия, много напомня традиционната баклава, но вкусът е по-лек и не толкова сладък. Запишете си необходимите продукти и при първа възможност непременно пригответе тази Сочна ябълкова баница като баклава:

Необходими продукти:
500 г тънки кори за баница
1,5 кг ябълки
600 г + няколко супени лъжици захар
700 мл вода
1 ванилия
100 г масло
малко олио
3 супени лъжици грис
по желание: орехи, канела, стафиди
Начин на Приготвяне:
Първо се приготвя сиропът (приготвя се няколко часа преди това, за да има време да изстине): 600 г захар се разтварят в 700 мл вода и се слагат на огъня да заври.

Добавете ваниловата захар, след което оставете готовия сироп настрана да се охлади.
Разтопете 100 г масло и към него добавете няколко супени лъжици олио.

Обелете и настържете ябълките, след което добавете няколко лъжици захар и 3 лъжици грис, за да поемат излишния сок. По желание може да добавите към плънката канела, стафиди и ядки.

Съберете две кори, намажете ги с масло и олио, след което напълнете с ябълки.

Плънката се нанася само върху едната част в началото, а след това се завива на руло. Планирайте да ви остане достатъчно плънка за всички кори (пребройте корите, в зависимост от това колко рула ще получите от тях, разделете плънката на толкова части). Навитите кори се нареждат в тава.

Когато ги наредите всички, нарежете с остър нож на парчета с желана от вас големина, полейте отгоре с малко олио и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване. Горещата баница се залива със студен сироп.

Изчакайте корите да поемат хубаво сиропа (най-добре за цяла нощ), след което поднесете този ароматен разкош!

1
Коментара по темата
1.
dnnddj
24.11.2024 16:15:56
Това си е пак вид щрудел,баклава какво му е различно само като сте написали че е баница
  Добави Коментар
Най-твърдоглавите зодии Не им се сърдете – просто звездите са им отредили толкова чепат характер Бомба! Забрави за Даниела, натиска се с известна певица в заведение Тита ли е новата му?
Никога не слагайте тези 5 растения в дома си В следващите редове ще ви разкрием защо тези цветя може да са опасни 34 дрона ще наблюдават държавната граница и ще следят за мигранти Закупени са с европейски средства
Никога не разбивайте сърцата на тези 6 зодии, те трудно преживяват раздяла Някои представители на астрологията се справят по-трудно с разбитото сърце от останалите  Преживява катарзис Ще прекрати кариерата си
Секси свещеник стана хит на конклава Младият и красив отец побърка девойките във Ватикана Прокуратурата и кметът на Малко Търново в откровен разговор с ученици за капаните на дрогата Над  40 деца от СУ „Васил Левски“ чуха от първо лице какви са последствията от пласиране, употреба и дори неволно пренасяне на наркотици
Това са най-стиснатите зодии Имайте едно наум за тях Стягат сватба Афра Сарачоглу и Мерт Рамазан Демир  
Сладкиш-изненада с най-вкусния и нежен крем, който се крие в тестото Можете да го направите с или без плодове Жена е с опасност за живота след бой с бастун 78-годишният ѝ бивш съпруг е задържан