Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази погача е за начинаещи – толкова е вкусна и лесна, че я пека всяка събота

Ключови думи: погача, рецепта, флагман

Днес ще ви покажем как да направите много вкусна погача със сирене, дори и да сте начинаещи в кухнята.

Не мога да опиша вкуса с думи, трябва да го опитате. Вероятно вече разполагате с необходимите съставки у дома, само трябва да следвате обяснението. Ето какво ви трябва за най-вкусната погача за начинаещи – всички ще си мислят, че сте истински професионалист в месенето и плетенето на тесто!

Необходими продукти:
300 гр. брашно
4 гр.суха мая
30 гр. захар
1 малка чаена лъжичка сол
топло мляко според нуждите (ок. 200 мл)
2 супени лъжици олио/масло + за намазване на корите
крема сирене/прясна извара за плънката или по желание
Начин на приготвяне:
Брашното, маята, захарта и солта се смесват в дълбока купа и се замесва тесто, като постепенно се добавя топлото мляко. Когато получите компактно тесто, го извадете върху работен плот и го омесете старателно.

Омесва се с разтягане на тестото и издърпването му на повърхността, за да стане еластично. По средата на месенето добавете чаена лъжичка олио или масло и омесете, за да се смеси в тестото. И след това повторете процедурата с месенето.

Завършете месенето, когато тестото стане гладко и еластично, а като го дръпнете с пръсти се разтяга като дъвка и не се връща обратно. Техниката на месене е много лесна и всеки може да я научи.

Оформете тестото на топка, покрийте го и оставете да втаса за половин час на топло място. След това го намачкайте, за да излезе въздухът от него и го разделете на четири части. Оформете топки и покрийте.

Намаслете малко работната повърхност, след това вземете топка и я разточете възможно най-тънко с точилка. Вземете голяма плитка чиния или капак за тенджера, поставете я върху кората и изрежете правилен кръг.

Омесете останалото тесто и го запазете за по-късно. Намажете цялата кора с разтопено масло и я прегънете на две. Прищипете краищата заедно. Поставете чаена лъжичка пълнеж в двата противоположни края.

Прехвърлете тестото от двата края върху плънката, за да оформите нещо като конус и продължете да прегъвате двете страни, докато се срещнат в средата. Повторете процедурата и с другото тесто, а коничните „двойки“ наредете в подходяща тавичка като цвете.

В средата сложете топка от останалото тесто. Покрийте погачата и я оставете да втаса на топло за час. След това намажете с разбит жълтък, към който сте добавили чаена лъжичка мляко.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или до златиста коричка. Насладете се на прекрасния вкус.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади